ACNEWS

A Times szerint Putyin lehet az Év embere – még ma kiderül

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Zelenszkij is volt. Érthető okokból. Hitler is, ideje korán. De Putyin a háború közepén lehet az. Nem tévedésből.|
Hirdetés
Ad image

Hollywoodi sztárok és ügyvédek mellett Vlagyimir Putyin orosz elnököt is jelölte a Time magazin az „Év embere” díjra. Miért került a Kreml vezetője a szűkített listára?

A Time Magazine minden évben színes listát állít össze azokról az illusztris személyiségekről, akik esélyesek az „Év embere” díjra. Az idei listán szerepel Barbie, némely feltűnő hollywoodi színész, és az OpenAI főnöke, Sam Altman is. A listán szerepel azonban Hszi Csin-ping, Kína első embere és Vlagyimir Putyin orosz elnök is, utóbbiak nem éppen a világ dolgaira gyakorolt pozitív hatásukról híresek.

1927 óta a Time magazin egy olyan személyt emel ki, aki az adott évben különösen sokat tett a világért. Ez pozitív és negatív értelemben is értelmezhető. A szerkesztőség nem tekinti a díjat elismerésnek, még akkor sem, ha sokan annak tartják.

Tavaly Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt tüntették ki az „Év embere” díjjal. Egy évvel később Putyint, az Ukrajna elleni háborút kirobbantó és több mint másfél éve folytató embert választhatják ki.

Hogyan indokolja a Time Putyin jelölését?

Putyin hatalma 2023-ban, a Wagner-lázadás idején rövid időre veszélybe került. De befolyása végül csak megerősödött, mivel a zsoldoscsoport kivonult, amikor Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök megegyezett vele. Stabilizálta a világot.” – áll a cikkben.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy Putyint az „Év emberének” választják. A magazin 2007-ben már odaítélte a címet a Kreml vezetőjének. Az akkori indoklás: Putyin a káosz állapotából visszavezette Oroszországot a „világ hatalmi táblájára”. Richard Stengel, a Time vezető szerkesztője így magyarázta: „Nem jó ember, de rendkívüli dolgokat ért el”.

A magazin szerdán, vagyis ma jelenti be, hogy kit választottak ki 2023-ra – írja a Blick.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés