ACNEWS

A vezérkari főnök kötelezővé tette a laktanyai fegyverviselést

Forrás: az MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred Facebook-oldala
Forrás: az MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred Facebook-oldala
A Honvéd Vezérkar főnökeként Böröndi Gábor egyik első intézkedése az volt, hogy a katonáknak viselniük kell a fegyvereiket a laktanyákban.
Hirdetés
Ad image

Kinevezésem utáni második fő célkitűzésem az volt, hogy minden katona legyen katona, és ennek a fegyver a legjobb kifejező eszköze – mondta Dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke egy a honvedelem.hu-nak adott hosszú interjúban. Majd így folytatta:

„Az orvos sztetoszkópot, a tanár tankönyveket, a katona pedig fegyvert használ. Ezért döntöttem úgy, hogy munkaidőben minden katonaköteles a fegyverét magánál tartani, emellett pedig gyakorolni annak szét- és összeszerelését. Elmondhatom, hogy mindenki kiemelkedő fegyelemmel hajtotta végre a parancsot, így mára képesek saját egyéni fegyvereiket még megbízhatóbban kezelni.”

Az interjúban összegezve elmondta: ”az elmúlt egy hónapban megtörtént a harckészültség felmérése, és a katonák fegyverbiztonsága is javult. Köszönöm minden katonának és minden parancsnoknak az elkötelezettséget és a helytállást. Ez adja azt a biztos alapot, amelyre építkezve végre lehet hajtani a gondolkodásmód- és kultúraváltást a Magyar Honvédségnél. Mindenki tudatában van annak, hogy hova szeretnénk eljutni. Én ebben nagyban számítok a személyi állomány fegyelmezettségére és a parancsnokok vezető szerepére. A csapatmunkában hiszek, a bizalomra épülő vezetésben hiszek, és abban, hogy közösen sikerülni fog! A Magyar Honvédség nagy közössége, az összetartozás, az a kötelék, ami az elmúlt évtizedekben kialakult közöttünk kellő garanciát és biztosítékot ad arra, hogy a kormányzat által kitűzött célokat teljesíteni tudjuk.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés