ACNEWS

A Wagner zsoldoscsoport egységei átvették az ellenőrzést Szoledar város egész területe felett

Átvették az ellenőrzést a donyecki régióban található Szoledar város egész területe felett a Wagner orosz zsoldoscsoport egységei, a központban még harcok folynak - közölte Jevgenyij Prigozsin, a csoport alapítója szerdára virradóra, cégének, a Konkordnak aVKontaktye közösségi médiaszolgáltatónál vezetett oldalán.

Hirdetés
Ad image

Átvették az ellenőrzést a donyecki régióban található Szoledar város egész területe felett a Wagner orosz zsoldoscsoport egységei, a központban még harcok folynak – közölte Jevgenyij Prigozsin, a csoport alapítója szerdára virradóra, cégének, a Konkordnak aVKontaktye közösségi médiaszolgáltatónál vezetett oldalán.

 „A Wagner katonai magánvállalat egységei átvették az ellenőrzést Szoledar teljes területe felett. A város központjában katlan alakult ki, amelyben utcai harcok folynak” – hangzott a közlemény.
    

Prigozsin az ukrán foglyok számáról szerdára ígért bejelentést. Leszögezte, hogy a Wagner harcosain kívül más egység nem vett részt Szoledar ostromában.
    

A RIA Novosztyi hírügynökség képeket közölt annak alátámasztására, hogy a Wagner fegyveresei elfoglalták a város sóbányáit. Az egyik felvételen maga Prigozsin is látható.
    

Korábban, kedd éjjel, Gyenisz Pusilin, az Ukrajnától elcsatolt Donyecki Népköztársaság megbízott vezetője a Pervij Kanal orosz állami tévécsatornán azt mondta, hogy az orosz erők ellenőrzésük alá vonták Szoledar központját. Hozzátette, hogy az ukrán erők súlyos veszteségeket szenvednek a városért folytatott harcban, de továbbra is ellenállnak.
    

Az orosz hatóságok hétfőn tettek bejelentést a Szoledar melletti Bahmutszke község „felszabadításáról”. Szoledar stratégiai fontosságú Kijev számára, a város az Artemivszk (Bakhmut) – Sziverszk védelmi vonal középpontjában áll.
    

Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetője szerdán a Telegram-csatornáján közölte, hogy az ukrajnai „különleges hadműveletben” eddig 21 ezer csecsen harcos vett részt, akik közül jelenleg több mint 9 ezer található a harci érintkezés vonalánál. Kadirov szerint az észak-kaukázusi köztársaság „jelentősen hozzájárul Oroszország győzelméhez a NATO- és a banderista agresszorok felett”.

MTI
 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés