ACNEWS

2024. September 18.   |   Diána napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Agyevő amőba ölt meg egy gyanútlan nőt medencézés után

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Megdöbbentő ok miatt vesztette életét egy 30 éves nő Tajvanon, fertőzést kapott a hullámmedence vizében, amiben nem volt elég klór.
Hirdetés
Ad image

Egy tajvani nő szörfözni tanult egy aquapark hullámmedencéjében, amikor a vízzel együtt az agyevő amőba bejutott az orrán át az agyáig és megölte őt. A nő a szigetország északi részén, egy fedett aquapark úszómedencéjében fertőződött meg a Naegleria fowlerivel, azaz nevén az agyevő amőbával. A tragédia még 2023 nyarán történt. Az agyevő amőba rendkívül veszélyes. Ugyanis az orron keresztül az agyba jutva súlyos agyhártyagyulladást okozhat. Az agyszövetek pusztulását idézheti elő, végül pedig halálos duzzanat alakulhat ki – írta a Unilad.

A szakértők megerősítették, hogy a nő szervezetében az agyevő amőba nyomaira bukkantak, halálát pedig agyhártyagyulladás okozta. A nő a tünetek, vagyis görcsrohamok, fejfájás, láz, valamint nyak- és vállmerevség megjelenése után hat nappal halt meg.

Az egészségügyi hatóságok megvizsgálták az aquaparkot, és kiderült, hogy a medencék vize nem tartalmazott elegendő klórt ahhoz, hogy elpusztítsa az amőbát. De agyevő amőba nyomaira bukkantak a park alagsorában lévő pocsolyában is, ahova a kórokozó valószínűleg a személyzet cipőjéről kerülhetett. Az amerikai járványügy (CDC) adatai szerint a fertőzésnek több mint 97 százalékos a halálozási aránya. Az Egyesült Államokban 1962 és 2021 között regisztrált 154 esetből mindössze négyen élték túl a betegséget – írta az szmo.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés