ACNEWS

Aki magyar, mind menekül a Balatonról

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
A tavalyihoz képest újra 10 százalékkal emelkedtek a balatoni szállások árai. A népszerűbb helyeken pedig szinte a harmadával...
Hirdetés
Ad image

Már tavaly is legatyásodott az, aki balatoni nyaralást választott a családja számára. Idén már most, az előszezonban is rosszabb a helyzet. 12 429 forint lett az egy főre jutó költsége egy átlagos éjszakának a Balatonnál. Ezt a Pénzcentrum a szallas.hu adatai, az április 17-ig beérkezett előfoglalások alapján számolta ki. Ez persze első pillantásra nem egy hatalmas összeg, azonban ez közel 10 százalékos áremelkedést jelent a tavalyi adatokhoz képest.

A legnagyobb áremelkedés Balatonalmádiban történt, ahol tavaly még átlagosan fejenként 11 198 forintért lehetett egy éjszakára szállást találni április közepéig. Ez a szám azonban 14 421 forintra emelkedett, ami 28,78 százalékos drágulást jelent. A 10 legnépszerűbb településen, ha nem is ennyire, de mindenhol emelkedtek a számok. Balatonfüreden 17,31 százalékkal, míg Keszthelyen 15,48 százalékkal kerül többe egy éjszaka átlagosan, mint 2023-ban. Ezzel a legkedveltebb települések majdnem 10 százalékkal lettek drágábbak. Ez pedig még csak a szállás, a strandbelépőkről, fogyasztásról nem is beszéltünk.

Ráadásul most csak a már meglévő foglalásokból számoltak, amelyek esetében az apartmanokat választották többen. Azaz összességében alacsonyabb árat látunk ahhoz képest, amit majd a szezonhoz közeledve és a szezon alatt tapasztalhatunk, amikor már a hoteleket is nagyobb arányban foglalják le a vendégek, miután elfogytak az olcsóbb lehetőségek.

Egyre igazabb, luxussá válik a belföldi nyaralás, és jobban járunk egy hosszú hétvégével az adriai tengerparton.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés