ACNEWS

Áll a bál: Harry és Meghan egy körözött bűnöző gépén utazott

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Harry herceg és felesége nemrégiben Nigériába látogatott. Bár a szóban forgó utazásnak már vége, egyre több aggasztó részletre derül fény.
Hirdetés
Ad image

Május elején Harry herceg és Meghan az „Invictus Games” szolgálatában Nigériába utazott. Miközben a Sussex-i pár Afrikában tündökölt, a brit királyi család tombolt miattuk. Afrikai útjuk a Buckingham-palotában okozott királyi félzúdulást. A pár hivatalos királyi kiránduláshoz hasonlító útja „minden eddiginél dühösebbé” tette III. Károly királyt.

Most egy újabb kínos részletre derült fény. Harry herceg és Meghan a jelek szerint nem fizetett a nigériai repülőutakért.

Ilen Onyema az „Air Peace” légitársaság elnökeként bocsátotta a repülőgépet ingyenesen Sussexék rendelkezésére. A nagylelkű férfi azonban bűnöző, akit pénzmosás miatt köröznek. 20 millió dollár van törvénytelenül számláján – adta hírül a blick.ch.

Az Egyesült Államok ügyészségének hivatalos honlapján az olvasható, hogy a 2019-es vádiratban Onyemát azzal vádolják, hogy „több mint 20 millió dollárt mosott tisztára Nigériából amerikai bankszámlákon keresztül”. Ennek érdekében meghamisította a repülőgépek állítólagos vásárlásával kapcsolatos dokumentumokat is.

Onyema mellett az Air Peace igazgatási és pénzügyi vezetőjét, Ejiroghene Eghaghát is megvádolták banki csalással és személyazonosság-lopással. Mindketten tagadják azonban a vádakat, és egyelőre nem tudni, hogy Harry és Meghan tudott-e nagylelkű barátjuk bűnügyi múltjáról. Az viszont biztos, hogy Afrikában úgy bántak velük, mint a királyi családtagokkal. A légitársaság szóvivője a brit médiának elmondta: „A repülőgépeket bérelték. A fedélzeten első osztályú bánásmódban részesítettük őket. Mindent megkaptak, amit csak akartak. Exkluzív élmény volt”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés