ACNEWS

Amerikai szimuláció: Izrael robbantja ki a III. világháborút

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Egy háborús szimáláció megmutatta, hogy Izrael és Irán csatája hogyan fajulhatna totális nukleáris háborúvá. Dermesztő az eredmény.
Hirdetés
Ad image

A múlt században két félelmetes világháborút is túlélt az emberiség. Most egy hátborzongató szimuláció megmutatta, hogy a következő néhány évben a két ország közötti csata hogyan robbanthatja ki a harmadik világháborút. Ezt viszont már nem biztos, hogy túléljük.

Számos katonai, biztonsági és politikai szakértő olyan forgatókönyvet vázolt fel, amelyben Irán és Izrael nukleáris fegyverekkel vívja meg harcát. A három lépésből álló szimuláció azzal kezdődik, hogy az izraeli hírszerzési jelentések szerint Irán nukleáris robbanófejeket szerel fel nagy hatótávolságú rakétáira.

Izrael beavatkozásra kéri az Egyesült Államokat, amely hiperszonikus rakéták bevetését javasolja a támadások elhárítására. A két közel-keleti ország először hagyományos rakétákat vet be egymás ellen.

Irán megbízottjai, köztük a Hamász, a Hezbollah és a húszi lázadók, pusztító erejű, nagy hatótávolságú rakétákkal rendelkeznek, amelyeket konkrét izraeli célpontok ellen használnak. Míg Izrael megtorlásképpen a szíriai és libanoni határ mentén harcol a lázadók ellen, a légierőn keresztül csapást mér Iránra, és több mint kétezer ember halálát okozza.

Újabb rakétacsapások következnek, míg végül Izrael miniszterelnöke úgy dönt, hogy az országa egyetlen lehetősége, hogy nukleáris fegyverekkel támadja meg Iránt. A kabinet jóváhagyja a nem halálos nukleáris demonstrációs robbantást Irán egy távoli pontja felett, amelyet a fő nukleáris létesítmények és katonai létesítmények elleni hagyományos csapásokkal kombinálnak.

Kibertámadásokat indítanak Irán katonai kommunikációs hálózatai ellen is. De egyik taktika sem válik be az Irán demoralizálására, és a háború folytatódik. Az immár kétségbeesett Izrael 50 nukleáris fegyverrel 25 iráni katonai célpontra (köztük orosz pilótákkal felszerelt légvédelmi létesítményekre) történő kilövéséhez folyamodik. Atomcsapásokkal viszonozza az amerikai csapatokkal rendelkező izraeli légitámaszpontok ellen intézett nukleáris csapásokat.

A szimuláció – amelyet a Nonproliferation Policy Education Center hajtott végre tavaly év végén – itt ér véget… A két ország közötti nukleáris háború potenciálisan más országokat, köztük a nyugatiakat is magával ragadhatja, és nukleáris katasztrófához vezethet.

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés