ACNEWS

Kétszer is anyjára gyújtotta a házat egy szabolcsi férfi

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
A saját anyjára és annak unokájára rontó szabolcsit emberölés bűntettének kísérlete miatt 14 év fegyházbüntetésre ítélték.
Hirdetés
Ad image

A férfi együtt élt édesanyjával és annak kiskorú unokájával egy szabolcsi településen. Többször előfordult, hogy a saját anyját megöléssel, illetve azzal fenyegette, hogy rájuk gyújtja a házat. 2022. április 17-én este ittas állapotban ment haza, és ismét fenyegetni kezdte hozzátartozóit, majd meggyújtott egy függönyt a házban. A füstszagot észlelve az unoka az utcára szaladt segítségért. A tüzet végül egy közelben lakó ismerős segítségével oltották el.

Ezt követően az anyja és annak unokája a megvadult szabolcsitól való félelmében bezárkózott az egyik szobába. Annak az ajtaját belülről egy vasrúddal kitámasztották. Eközben az ittas férfi meggyújtott egy konyhaajtóra terített plédet, az ablakon függönyként szolgáló textilt, valamint bútorokat, melyek lángra kaptak. Pár perc elteltével az áldozataihoz próbált bejutni, ütötte az ajtót miközben a szobában lévőket szidta, illetve azt kiabálta, hogy megöli őket, és rájuk gyújtja a házat. A gyerek félelmében a szobaablakon keresztül kimenekült a házból. Az asszony pedig – a füstszag miatt – kinyitotta a szoba ajtaját, ami előtt ott állt a fia, kezében egy 10 cm pengehosszúságú késsel. A férfi szúró mozdulatot tett édesanyja felé, aki ekkor két kézzel meglökte a fiát, aki hanyatt esett, így a nő is ki tudott menekülni a házból.

A tüzet az időközben helyszínre érkező tűzoltók oltották el. A halálos eredmény kialakulását csak az áldozatok védekezése, menekülése és a kiérkező tűzoltók közbeavatkozása akadályozta meg. A vádlott az elsőfokú bíróság ítéletét tudomásul vette. Védője enyhítésért, míg az ügyészség a kiszabott büntetés lényeges súlyosítása érdekében fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a korábban már több ízben büntetett vádlott nem csupán erőszakos, de rendkívül gátlástalan személy, hiszen két közeli hozzátartozója életére tört. A büntetőeljárás hatálya alatt álló, többszörös visszaesőnek minősülő elkövető önhibából eredő ittas állapotban, kitartó módon valósította meg a kétszeres minősülésű emberölés bűntettének kísérletét. A fellebbviteli főügyészség indítványa szerint a társadalom védelme érdekében a büntetés célja csak szigorúbb, tettarányos fegyházbüntetéssel érhető el. Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt – írja az ugyeszseg.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés