ACNEWS

2024. September 22.   |   Móric napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Öt férfi okozza majd az világ pusztulását

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Ha kicsit jobban belegondolunk, lehet sejteni, hogy kikről van szó…
Hirdetés
Ad image

Az ukrajnai háború közelebb hozta a világot a nukleáris háborúhoz, mint a kubai rakétaválság óta bármikor – figyelmeztetett egy szakértő.

Eric Weinstein matematikus szerint a legtöbben nem veszik elég komolyan a fenyegetést, annak ellenére, hogy a nukleáris konfliktus kockázata jelenleg valahol 1-5% között van.

„Az egyik dolog, amit megtanultam, hogy ha az esély nem haladja meg az 50%-ot, akkor a lakosság óriási része azt gondolja, hogy az valószínűtlen. Nem mérlegelik azt, amiről beszélünk” – mondta.

„Az általunk ismert világot az a veszély fenyegeti, hogy öt ember döntései végleg eltörlik: Putyin, Biden, Zelenszkij, Hszi Csin Pin és Kim Dzsong Un „.

Weinstein már 2019-ben azt javasolta, hogy nyilvános bemutatót tartsanak egy fúziós bombáról, mivel a legtöbb ember még nem fogta fel, hogy a modern fegyverek mekkora pusztítást képesek okozni. „A ritka föld feletti, atmoszférikus atomkísérletekhez való visszatérést szorgalmaztam” – idézi őt a DailyStar.

Szerinte az emberiség az 1950-es évek közepén ért fordulóponthoz, amikor néhány év alatt megtanultuk, hogyan manipuláljuk az atomot.

„Ezek az innovációk képessé tették az embereket arra, hogy saját magukat pusztítsák el azzal, hogy olyan erővel babrálnak, amit nem tudnak irányítani. Bár akkor ez rövid távon aggodalomra adott okot a nukleáris megsemmisülés veszélye miatt, manapság a legtöbb ember hagyja, hogy a modern élet felgyorsult tempója elterelje a figyelmét. Senki sem figyel oda. Alvajárunk az Armageddon felé” – mondta.

„A leglényegtelenebb vitákat folytatjuk” – folytatta, hozzátéve, hogy a legtöbb ember az ukrajnai háborút valami szappanoperához hasonlónak látja, és nem világvégét jelentő fenyegetésnek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés