ACNEWS

Az égő házból mentette ki Marianna a gyerekeit Sajóládon

Fotó: illusztráció-Katasztrófavédelem
Fotó: illusztráció-Katasztrófavédelem
Rejtélyes módon lángszóróként égett az új, szivárgó gázpalack, a sajóládi anya kézben vitte ki a tartályt, ami megégette őt.
Hirdetés
Ad image

November 12-én a Sajóládon élő, három gyermekes Marianna csupán a gázpalackot akarta kicserélni a konyhában. Amivel a tűzhely működött. Amint levette a védőkupakot a szelepről, a palackból a gáz süvítve szivárogni kezdett. Mariann felkapta, hogy kiszaladjon vele az udvarra, de az pár lépés után begyulladt. Olyan erővel lőtt ki rajta a láng, hogy a konyhában azonnal felgyújtott mindent. Miközben az anya rohant ki vele a házból, közben megégett a ruhája, a keze. A forró gáztól roncsolódott a tüdeje. Ráadásul a ház így is porig égett. Marianna még nem tud beszélni az esetről, ugyanis a tüdejét műteni kellett.

Az anya az udvaron biztonságos távolságban letette a gázpalackot, ami később felrobbant. Már fordult is vissza az égő házba, hogy kimentse az égő házban rekedt három gyereket. Mindezt az édesapa, József mesélte el a Blikknek. A házba csak befelé tudott menni az ajtón, kifelé már a lángok eltorlaszolták az utat. Ekkor az édesanya kitörte a szoba ablakát, egyesével segítette ki rajta a kicsiket, utolsóként pedig ő is kimászott. Amint kijutottak a lakásból, felrobbant a gázpalack az ajtó előtt. A gyerekek megúszták a katasztrófát, Marianna azonban kórházba került súlyos égési sérülésekkel. Hónapokig tartó kezelés után a napokban engedték haza a kórházból.

„A házunk teljesen leégett, menthetetlen – mondta József, aki a történtek után albérletbe költözött családjával.  Felesége is ide tért most haza. A férjnek fel kellett adnia a munkáját, hogy a gyerekeivel lehessen, hiszen továbbra is iskolába kell járniuk, ezt pedig máshogyan nem tudná megoldani, csak ha mindig mellettük van. Az máig rejtély, hogy a gázpalacknak mi volt a hibája. A robbanás után ugyanis alig maradt belőle valami, így a tűzvizsgálók nem tudták megállapítani a szivárgás okát.

Marianna felgyógyulása még nagyon sok időt vesz igénybe, a család gyakorlatilag egyszerre maradt otthon és pénz nélkül. Ha segíteni szeretne, és pénzt utalna a családnak, az alábbi számlaszámon teheti meg: Csipke Marianna 11600006-00000000-96249422

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés