ACNEWS

Oroszországban, már az USA megtámadásáról beszélnek – VIDEÓ

Alaszkai hegység / Fotó: Shutterstock
Alaszkai hegység / Fotó: Shutterstock
Az orosz állami tévében egy politológus azt javasolta, hogy az országának három amerikai államot és két NATO-tagot kellene át vennie.
Hirdetés
Ad image

Szergej Mikhejev javaslatai azután terjedtek el, hogy megjelent az orosz állami televízió egyik műsorában, de a közösségi médiában máris visszhangot kaptak.

Mikhejev azt mondta: „Orosz birodalmat akarok Alaszkával, Hawaiival, Kaliforniával, Finnországgal és Lengyelországgal. Bár Lengyelország és Finnország annyira büdös, hogy őszintén szólva nem vagyok benne biztos. De majd mi megtisztítjuk őket.”

A televíziós műsorvezető megpróbálta „vágyálomként” elvenni az élét a megjegyzéseknek azzal, hogy hozzátette: „Igen, de ismétlem, a vágyálom egy dolog, a tényleges politika pedig egy másik”.

Nem ez az első eset, hogy Oroszország azzal fenyegetőzik, hogy átveszi az USA államaiban és más országokban a hatalmat. 2022-ben egy vezető parlamenti képviselő, Vjacseszlav Volodin azzal fenyegetőzött, hogy Oroszország visszaveheti Alaszkát.

„A tisztesség nem gyengeség. Amerika mindig emlékezzen, ott van a területének egy része… Alaszka. Amikor külföldön elkezdenek rendelkezni a mi erőforrásainkkal, gondolják meg előtte, hogy nekünk is van mit visszaszereznünk” – mondta akkor.

Az Egyesült Államok 1867-ben 7,2 millió dollárért vásárolta meg Alaszkát II. Sándor cártól, és 1959-ben vált állammá – írja a metro.co.uk.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés