ACNEWS

Azbej Tristan: Eredményes a Hungary Helps program

Eredményes a Hungary Helps program, amely jövőre is folytatódik - közölte a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a program megvalósításáért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Hirdetés
Ad image

Eredményes a Hungary Helps program, amely jövőre is folytatódik – közölte a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a program megvalósításáért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Azbej Tristan ismertette: a kormány a programmal eddig több mint 40 ország közösségeit érte el, és több mint félmillió embernek segített a szülőföldjükön megmaradásban.

A kormány szerint nem íróasztalok mellől kell kitalálni, milyen segítséget kell nyújtani a humanitárius válság területén élő embereknek, hanem meg kell kérdezni tőlük, mire van szükségük – mondta, hozzátéve: erre a válasz szinte mindig az, hogy a szülőföldön megmaradást kell segíteni, ezért a program célja, hogy olyan támogatást nyújtson, amellyel az érintettek megteremthetik maguknak a boldogulás feltételeit.

Kiemelte: Magyarország volt az első, amely üldözött keresztényeket kezdett támogatni. Ennek egyik oka az, hogy a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon – mondta, hozzáfűzve: a program emellett a magyar emberek érdekeit is szolgálja azzal, hogy több százezer ember Európába indulását előzi meg.

Az államtitkár az idei programok között említette, hogy Kenyában szakképző központot adtak át, ahol ötszáz nyomorban élő fiatal kaphat képzést, Irakban és Szíriában örmény egyházakat támogattak, Örményországnak százezer AstraZeneca-vakcinát adományoztak, és tárgyaláson elérték, hogy Azerbajdzsán adjon át öt elfogott katonát Örményországnak.

Azbej Tristan elmondta, hogy Irakban egy, a Hungary Helps program által támogatott helyszínen találkozott Ferenc pápával, ami után a katolikus vezető bejelentette, hogy Magyarországra jön, és az országban celebrálja a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjét. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés