ACNEWS

Bakondi: A baloldalon egyre több a migrációt támogató nyilatkozat

A baloldalon "hirtelen felgyorsultak" a migrációt támogató nyilatkozatok - értékelt az M1 aktuális csatornán szerda este a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, megjegyezve, legutóbb Németországban voltak hasonló tartalmú kijelentések.

Hirdetés
Ad image

A baloldalon „hirtelen felgyorsultak” a migrációt támogató nyilatkozatok – értékelt az M1 aktuális csatornán szerda este a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, megjegyezve, legutóbb Németországban voltak hasonló tartalmú kijelentések.

Bakondi György azt mondta: a baloldali politikusok szerint a migráció „kitalált probléma”, „nincs szükség a kerítésre”, és a migránsok érkezése „nagyon is jót tenne az országnak”.

Hozzátette ugyanakkor: a magyar kormány 2015 óta folytatott migrációs politikájának nagy a lakossági támogatottsága.

A migránsok nyugat-európai integrációjának nehézségeiről szólva kifejtette, a bevándorlók nem igazán akarnak beilleszkedni, magukkal hozzák „a feszítő nemzetiségi ellentéteket”, továbbá jelentős a részvételük a szervezett bűnözésben is.

A déli határon tapasztalható migrációs nyomásra térve a belbiztonsági főtanácsadó kiemelte, hogy míg tavaly ilyenkor mintegy 3000, addig idén eddig már 4000 illegális határátlépési kísérletet hiúsítottak meg a magyar rendőrök. A migránsok között nagy arányban találhatóak afgánok, és újabban – mások mellett – indiaiak is megjelentek – fűzte hozzá.

Az Európai Unió bevándorlási politikáját bírálva Bakondi György kijelentette, hogy a migrációs politika nemzeti hatáskörbe tartozó kérdés, és „ennek így is kell maradnia”. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés