ACNEWS

Bakondi: Akár nagyobb migrációs nyomás is lehet, mint 2015-ben

A prognózisok szerint akár nagyobb migrációs nyomás is érheti Európát, mint 2015-ben - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Hirdetés
Ad image

A prognózisok szerint akár nagyobb migrációs nyomás is érheti Európát, mint 2015-ben – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Bakondi György szerint ha nem sikerül az ENSZ koordinációjával a kibocsájtó országokba eljuttatni az ukrajnai háború miatt kieső élelmiszer-szállítmányokat, akkor tömegek kényszerülnek arra, hogy elhagyják országukat.

Az illegális bevándorlás ezért „tartósan velünk maradó”, az emberek alapvető biztonságát, mindennapjait érintő problémát jelent – mondta.

A főtanácsadót kérdezték arról a csütörtöki, több szerb városban tartott rendőrségi razziáról is, amely során nagy mennyiségű fegyvert, lőszert és szúró eszközöket foglaltak le a migránsoktól.

Az, hogy ezek a bandák erőszakkal, fegyverrel is fellépnek, azt jelzi, „mindenre elszántak”, a biztonsági fenyegetés elérte a kritikus határt – közölte Bakondi György.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés