ACNEWS

Bakondi: Hét év alatt hatszázezer határsértőt fogtak el a magyar hatóságok

Az elmúlt hét évben több mint hatszázezer határsértőt fogtak el a magyar hatóságok, és csak idén ez a szám meghaladta a 120 ezret - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Hirdetés
Ad image

Az elmúlt hét évben több mint hatszázezer határsértőt fogtak el a magyar hatóságok, és csak idén ez a szám meghaladta a 120 ezret – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Bakondi György szerint ez azt jelenti, hogy naponta háromszáz határsértő fognak el, és ehhez jön hozzá még az embercsempészek „tevékenysége”, ami a szervezett bűnözésnek „egy igen jövedelmező üzletága”.

Kiemelte, hogy a karácsonyi időszakban sem pihennek a határt őrzők, hiszen továbbra is intenzív a „határsértő mozgás”.

„A magyar emberek számíthatnak arra, hogy a rendőreink és a katonáink teljesítik kötelezettségüket, védik az államhatárt, védik a belső biztonságot” – fogalmazott. A kormány megbecsüli a határőrizetben részt vevők munkáját, ezért döntött úgy, hogy hathavi, úgynevezett fegyverpénzt kaphatnak, valamint tízszázalékos bérfejlesztést – tette hozzá Bakondi György.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés