ACNEWS

Balog Zoltán püspök botránya ráégett a református egyházra

Fotó: MTI/Kovács Attila
Fotó: MTI/Kovács Attila
A politikusból lett püspök olyan szánalmasan kapaszkodik a székébe, mint akit éppen az áram ráz, nem hajlandó lemondani.
Hirdetés
Ad image

Mára már bizonyossá vált, hogy a politikusból lett püspök utasítására adott kegyelmet Novák Katalin volt köztársasági elnök K. Endrének. Novák Katalin pedig nem tudott nemet mondani egykori főnökének, hiszen ő volt Balog minisztersége idején a kabinetfőnöke. Az egykori miniszter elvesztette a kormány bizalmát is, kegyvesztett lett. De ráégett a református egyházra is Balog Zoltán kegyelmi botránya. Bár az ügy nyilvánosságra kerülése után nagy nehezen lemondott a református egyház zsinati elnöki tisztségéről. De hiába szeretné az egyháza is a püspöki körön kívül látni Balogot, ő mégis úgy kapaszkodik a székébe, mint akit éppen az áram ráz. Vagyis Balog református püspökként pont olyan tisztességtelenül viselkedik, ahogy egy politikus. Fontosabb számára a saját személye, mint az egyháza. Ez pedig vállalhatatlan a református közösség számára.

Az RTL stábja meg szerette volna kérdezni Balog Zoltántól, hogy lemond-e a püspökségről. Csakhogy Balog itt is politikusként viselkedett: inkább a hátsó kijáraton elmenekült, csak azért, hogy ne kelljen válaszolnia a riporter kérdésére.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés