ACNEWS

Sötét titkokat rejt az ikonikus Barbie dalocska

Fotó: Youtube/ Barbie
Fotó: Youtube/ Barbie
Ismét Barbie lázban van az egész világ, mióta megjelent a film. Az Aqua főcímdala azonban a háttérben sötét dolgokat sejtet.
Hirdetés
Ad image

Mindenki Barbie-ról beszél, köszönhetően az új filmnek, amelyben az ausztrál szépség, Margot Robbie alakítja az életre kelt babát. A film előtt azonban, ha valaki kiejtette a Barbie szót, sokaknak az Aqua ikonikus dala jutott eszébe.

A Barbie Girl első hallásra egy gyerekbabáról szóló játékos dalnak tűnhet, de a szöveg valójában sokkal kevésbé családbarát. Alapos hallgatás után egyértelmű, hogy „Barbie” a dalban minden irányítást Ken, a férfi kezébe ad, és lényegében azt mondja, hogy ő Ken játékszere.

A dalszöveg a következőket tartalmazza: „Megkefélheted a hajam, bármikor levetkőztethetsz”, „Csókolj meg itt, érints meg ott, hancúrozás”, „Járass, beszélj, csinálj, amit csak akarsz”, „Te vagy a babám, rock ’n’ roll, érezd a ragyogást és a fájdalmat”, „Tudok úgy viselkedni, mint egy sztár, tudok térden állva könyörgni”, „Tapizhatsz, játszadozhatsz, ha azt mondod mindig a tiéd leszek”.

A dán-norvég europop együttes 1997-ben adta ki a Barbie Girl című dalt, amely négy hétig vezette az Egyesült Királyság slágerlistáját. A dalszöveg szexuális felhangjai miatt 2000-ben a Barbie-t megalkotó Mattel pert indított, azt állítva, hogy a dal károsította a márkájukat. Alex Kozinski bíró azonban elutasította az ügyet, azt írva: „A feleknek azt tanácsoljuk, hogy higgadjanak le”.

Amikor bejelentették Greta Gerwig Barbie című filmjét, mindenki azt várta, hogy Barbie Girl is szerepel majd filmzenében. A rajongók viszont felháborodtak, mikor kiadták az előzetest és sehol sem volt hallható a nóta. Tavaly az Aqua énekesnőjének, Lene Nystrømnek a képviselője azt mondta, hogy a Barbie Girl nem fog szerepelni a filmben.

Úgy tűnik azonban, hogy a tervek megváltoztak, ugyanis végül megcsinálták a dal új verzióját, amelyben Nicki Minaj és Ice Spice rappel a dal felett. Nem azonos az eredetivel, de a rajongókat legalább megnyugtatták, az Aqua pedig még mindig kreditet kapott – írja a DailyStar.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés