ACNEWS

Beköszöntött a politikai satírozások kora

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A parlamenti képviselők, illetve a kormánytagok vagyonnyilatkozatait minden évben január 31-ig kell leadni. De most több adatot is "kisatírozhatnak" benne.
Hirdetés
Ad image

A többször módosított törvény alapján a családtagok neveit immár ki kell takarnia az Országgyűlés Hivatalának a parlament honlapján elérhető dokumentumokból. A néhány oldalas dokumentumok már így is évről évre kevesebb lényegi információt tartalmaztak.

Most kiderült, hogy már 2022-es vagyonnyilatkozatokból is kitörölték a családtagok nevét visszamenőleg. Hogy erre miért volt szükség, arra az Országgyűlés sajtóirodája válaszolt.

„A www.parlament.hu webtartalmainak felülvizsgálata során hivatalból észleltük, hogy az egyes képviselők adatlapján megjelenített vagyonnyilatkozatok nem felelnek meg a fentieknek, így az azokban található családtagi személyes adatokat – az Országgyűlés Hivatalának adatvédelmi tisztviselőjével egyeztetve – a rendelkezés hatálybalépésének napjára visszamenőleg kitakartuk” – írták az Index megkeresésére.

„Amennyiben a jövőben az országgyűlési képviselő a vagyonnyilatkozatában családtagra vonatkozó személyes adatot tüntet fel, az érintett vagyonnyilatkozatot a továbbiakban – a fenti jogszabályi rendelkezésnek megfelelően – szintén anonimizáltan, a családtag személyes adatai nélkül jelenítik majd meg az Országgyűlés honlapján” – tették hozzá.

Szóval innentől nem fogjuk tudni, hogy a miniszterelnök még mindig Lévai Anikóval alkot-e egy párt, illetve azt sem fogjuk tudni, hogyha esetleg újraházasodik. De még az utódokról sem lesz szó többet…

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés