ACNEWS

Berúgja az ajtót a Magyar Tavak Fesztiválja

Fotó: RTL
Fotó: RTL
A Velencei-tó és a Tisza-tó után a Balaton-parti Szigliget is bekapcsolódik a nyári kulturális programsorozatba.
Hirdetés
Ad image

Hamarosan felcsendülnek a varázslatos dallamok a Magyar Tavak Fesztiválján. Amihez idén a Velencei-tó és a Tisza-tó után idén a Balaton északi partjának gyöngyszeme, a csodálatos Szigliget is csatlakozik. Eszerint június 28–29-én a Velencei-tónál, július 26–27–28-án a Tisza-tónál, valamint augusztus 24–25-én pedig a Balaton-parti Szigligeten várják a fesztiválozókat. Akik megismerhetik hazánk legszebb régióinak növény- és madárvilágát, és a környék népi kultúráját is. Debreczeni Ildikó ötlete – ami képes összehangolni a zene varázslatos dallamait a természetben történő aktív kikapcsolódással – több mint egy évtizede született meg. Ami évről évre egyre több látogató választja programjául.

Az ötlet összeköti a zene varázslatos dallamait a természetben történő aktív pihenéssel Fotó: D.I.

A Kossuth-díjas világhírű énekművész közreműködésével Miklósa Erika mesterképző énekiskolája is bemutatkozik az idei Magyar Tavak Fesztivál mindhárom gálakoncertjén. A kivételes nyáresti koncert-talkshow repertoárja a mesteriskola sokszínűségét tükrözi. Így a klasszikus szerzők mellett a jazz és a könnyűműfajok, a musical és az operett, de még a magyar nóták műremekei is felhangzanak. Ez is bizonyítva, hogy a zene olyan érzelmeket és gondolatokat ébreszt, amelyek mindannyiunké.

Június 28-án indul az idei fesztivál

Egyébként a Magyar Tavak Fesztiváljának velencei-tavi rendezvénysorozata június 28-án indul a térség egyik legújabb kulturális színterén, a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon

„Július 28-án a fesztiválozók hajókkal és csónakokkal közelítik meg a zenei előadások helyszíneit. Az utazás a Tiszafüred melletti Morotva Kerékpáros Pihenőparkból indul és oda is tér vissza. Közben pedig a résztvevők a Tisza-tó természeti szépségeit is megcsodálhatják. Ez az egyedi környezet nemcsak a zenei programoknak ad különleges hangulatot. De lehetővé teszi, hogy a látogatók közvetlen közelből ismerjék meg a Tisza-tó páratlan ökológiai rendszerét.”

Aki a ellátogat a Magyar Tavak Fesztiváljára, az biztosan nem fog csalódni Fotó: D.I.

Augusztus 24-én a festői Szigligeti Várudvar ad otthont a nyitókoncertnek. „Az ének értelme” című műsorban Miklósa Erika és a tanítványai a korábbi előadásokkal megegyező repertoárral készülnek. Amit ezúttal is Novák Péter rendez és ifj. Sárközi Lajos és zenekara kísér.

Zenészek várják a bringás túrázókat

A fesztivál második napja a kerékpározás jegyében telik. A résztvevők egy különleges kerékpáros túrán vesznek részt, amelyen Szigligetről indulva a Balaton-felvidék varázslatos tájait járják be. A túra során több lehetőség is lesz a pihenésre, borkóstolásra. “Ezúttal is változatos zenei előadások szórakoztatják a kerékpárosokat – szögezte le Debreczeni Ildikó. – Az első megállónál St. Martin varázsolja el a közönséget, majd a Csonka Torony megállóban a Szent Efrém Férfikar lélegzetelállító előadása következik. A GÜNS Borászatnál Homonnay Zsolt, a 71-es út melletti kerékpáros pihenőhelyen pedig Iván Szandra & Jász Andris ad felejthetetlen koncertet.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés