ACNEWS

Berúgja az ajtót a pokol: jégeső, felhőszakadás, villámárvíz tombol

Fotó: MTI
Fotó: MTI
Riasztást adtak ki péntekre az ítéletidő miatt, olyan heves zivatarlánc tör be a légtérbe, ami nagyon komoly veszélyt jelent.
Hirdetés
Ad image

Ma többfelé pokoli időjárásra kell készülni rendkívül heves zivatarokkal, felhőszakadással, villámárvízzel – akár ismétlődő jelleggel is. Erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és a naposabb időszakok mellett a déli szél zivataroktól függetlenül is megerősödik. Napközben a legmagasabb hőmérséklet 22 és 29 fok között alakul, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lesz.

Tegnap az észak-keleti területeken jégeső pusztított, a Bakonyban is kijutott a felhőszakadásból. A tűzoltóknak az ország több pontján is bőven akadt munkájuk az időjárás miatt. Az esőzések miatt megáradt a patak Cserhátsurányban – írja közleményében a Katasztrófavédelem. A Rákóczi úton két udvarba folyt be a víz. A rétsági hivatásos tűzoltók, valamint Bokor település önkéntes tűzoltói érkeztek a helyszínre, ahol civilek segítségével, homokzsákokkal próbálták meg elvezetni a vizet. A munkálatok miatt lezárták a Rákóczi út érintett szakaszát. Az Időkép azt írja, Mezőkövesden is villámárvíz volt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés