ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Betiltotta az esőt egy európai falu polgármestere

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Daniel Marrière, Coulonces polgármestere rendeletben tiltotta meg a további csapadékot, és helyette enyhe szelet és ragyogó napsütést követel.
Hirdetés
Ad image

Elég volt az esőből: egy franciaországi polgármester, megelégelve a rossz nyári időjárást, önkormányzati rendelettel tiltotta meg a jövőbeni esőzést. „Kötelező, hogy július 15-től, valamint augusztus, szeptember és október hónapokban megszűnjön az eső, és helyette enyhe szél és ragyogó napsütés legyen” – áll a rendeletben, amelyet Daniel Marrière a Facebookon tett közzé.

A 227 lakosú normandiai kisváros, Coulonces polgármestere úgy rendelkezett, hogy a hőmérsékletnek nappal 30-35 fokosnak kell lennie, éjszaka pedig legfeljebb 20 fokra kell lehűlnie – írja a blick.ch. A rendelet végrehajtásáért a plébánosok a felelősek, „akiknek közvetlen kapcsolatuk van a túlvilággal” – folytatódik a 3. cikkely.

Franciaországot napok óta heves esőzések sújtják. „Soha nem tapasztaltam még ilyen időjárást az évnek ebben az időszakában” – mondta Marrière.

„Ez az a pillanat, amikor megmosolyogtathatjuk az embereket” – tette hozzá, utalva időjárási rendeletére. A Facebookon örömmel fogadták a rendeletet. „Nagyon jó döntés, polgármester úr” – írta egy lakos.

Jó lenne, ha Magyarországon pedig valaki ezt a pusztító forróságot tiltaná be…

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés