ACNEWS

Bezzeg Trump: kegyelmet adna Biden fiának

Donlad J. Trump / Fotó: Shutterstock
Donlad J. Trump / Fotó: Shutterstock
Az elnökjelölt kijelentette, hogy nem zárja ki Hunter Biden kegyelemben részesítését, ha megnyeri a novemberi választásokat.
Hirdetés
Ad image

Hunter Bident, Biden elnök fiát júniusban bűnösnek találták abban, hogy hat évvel ezelőtt hazudott a tiltott drogok használatáról, majd ezt követően jogtalanul birtokolta fegyvert.

Trump most meglepő dolgot mondott Biden fiának az ügyéről: ha megnyeri a választást, fontolóra venné, hogy kegyelmet ad neki – írja a The Hill.

 „Nem húznám le a listáról. Biden fia rosszfiú volt ez nem kérdés. De az ilyen bűnügyek nem tesznek jót az országnak” – mondta Trump a konzervatív rádiós műsorvezető Hugh Hewittnek.

Egy szövetségi bíró beleegyezett, hogy Hunter Biden ítélethirdetését december 4-re halasszák. Az elnök fia szeptemberben bűnösnek vallotta magát mind a kilenc szövetségi adóügyi vádpontban, ezzel elkerülte idei második büntetőperét.

Biden elnök többször is kijelentette, hogy nem fog kegyelmet adni fiának, mielőtt távozik hivatalából.

Mindeközben Trumpot New York államban 34 bűncselekmény vádjában találták bűnösnek. Washingtonban még mindig szövetségi vádakkal kell szembenéznie a 2020-as választások elvesztése utáni hatalomban maradására irányuló erőfeszítései miatt.

Jack Smith különleges ügyész annak ellenére folytatta az ügyet, hogy a Legfelsőbb Bíróság döntése szerint az elnökök hivatalos cselekmények miatt mentesek a büntetőeljárás alól, Smith azzal érvelt, hogy Trumpnak a hatalomátadás meghiúsítására tett erőfeszítései egy magánember, nem pedig egy elnök jogellenes cselekedetei voltak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés