ACNEWS

2024. September 18.   |   Diána napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Bokszlázadás: XY Khelif beperelte Elon Muskot és J.K. Rowlingot

Imane Khelif / Fotó: Shutterstock
Imane Khelif / Fotó: Shutterstock
Az olimpiai bajnok Imane Khelif "súlyos kibernetikai zaklatás" miatt büntetőfeljelentést tett Elon Musk, és J.K. Rowling írónő ellen.
Hirdetés
Ad image

Nabil Boudi, Khelif párizsi ügyvédje megerősítette a Variety-nek, hogy mindkét személyiséget megemlítik a feljelentés fő részében, amelyet a párizsi ügyészség online gyűlölet elleni központjában tettek közzé.

A keresetet X ellen nyújtották be, ami a francia törvények szerint azt jelenti, hogy ismeretlen személyek ellen indították a feljelentést. „Ez biztosítja, hogy az ügyészségnek minden mozgástere megvan ahhoz, hogy minden ember ellen nyomozhasson. Beleértve azokat is, akik esetleg álnéven írtak gyűlöletkeltő üzeneteket” – mondta Boudi. A feljelentés mindazonáltal megemlíti az említett személyeket.

„A perben többek között J. K. Rowlingot és Elon Muskot is megnevezik” – mondta, hozzátéve, hogy Donald Trump is részese lesz a vizsgálatnak. „Trump tweetelt, így akár meg van nevezve a perünkben, akár nem, elkerülhetetlenül meg lesz vizsgálva a vád részeként”.

Khelif – aki szombaton olimpiai aranyérmet nyert a női ökölvívók 66 kilogrammos versenyében – a 2024-es párizsi olimpia nagy részét egy zajos vita középpontjában töltötte a nemi jogosultsága körül. Annak ellenére, hogy nőnek született, Khelif a neme miatti vádak özönével nézett szembe az x, és y kromoszómája miatt.

A legtöbb támadás a közösségi médián keresztül érkezett. Különösen az X/Twitteren, és a vita csak fokozódott, amikor magas rangú személyiségek léptek a vitába. Rowling a 14,2 millió követőjének küldött egyik üzenetében egy képet posztolt Khelifnek az olasz bokszoló Angela Carini elleni küzdelméről, és azzal vádolta az előbbit, hogy egy olyan férfi, aki „élvezi egy olyan nő kínjait, akit épp most ütött fejbe„. Musk eközben megosztott egy posztot az úszó Riley Gaines-től, amely szerint „a férfiaknak nincs keresnivalójuk a női sportokban”. Trump a Carinával való verekedésről készült képet tartalmazó üzenetet posztolta az üzenet kíséretében. „Távol fogom tartani a férfiakat a női sportoktól!”

Khelif edzője, Pedro Diaz a Variety-nek elmondta, hogy a Khelifet az olimpián ért zaklatás „hihetetlenül megviselte” és „mindenkit körülötte”.

„Amikor először bokszolt az olimpián, őrültet volt a ring előtt. Soha életemben nem láttam még ilyen undorítót” – tette hozzá az edző. Azt is elmondta, hogy megkérte Khelifet, hogy ne nézze a közösségi médiát, hogy „ne veszítse el a fókuszt az aranyérem megszerzésére”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés