ACNEWS

Bombahír a Forma-1-ben: elhagyja a Red Bullt a világsztár

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull
A sztártervező Adrian Newey várhatóan távozik a Red Bull Racing csapatától, Hamiltonnal együtt megy a Ferrarihoz.
Hirdetés
Ad image

Elege lett Adrian Newey-nek az energiaitalos csapatnál tapasztalt folyamatos hatalmi harcokból. Ezért a Red Bull sztárja úgy döntött, hogy a 2024 végén veszi a kalapját és távozik. A hírt a német Auto Motor und Sport című szaklap csütörtökön jelentette be. Mint ismert, Newey korábban a Williamsnél és a McLarennél is világbajnok versenyautókat tervezett. Tizennyolc éve oszlopos tagja a Red Bull a F1-es csapatának, és kulcsszerepet vállalat a csapat sikereiben a Vettel-érában, illetve az elmúlt években, Max Verstappen dominanciájának idején is.

Bár a 65 éves sztártervező szerződése hivatalosan 2025 végéig szól, a német lap szerint már az idei szezont követően búcsút inthet az energiaital-gyárosoknak. Egyes vélekedések szerint Newey a Ferrarinál folytathatja, a szakembert nemrég látták is a bolognai repülőtéren. Amennyiben igaznak bizonyulnak a hírek, Maranellóban egy szupercsapat épülhet fel a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton és a legendás mérnök érkezésével.

Newey iránt az Aston Martin is érdeklődött, és akár a Mercedes is szóba jöhet az ő esetében – így akár abban is döntő szerepe lehet, hogy a német gyártó átcsábítsa magához Max Verstappent. Távozásának hírét egyelőre sem ő maga, sem a Red Bull nem kommentálta írta az f1vilag.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés