ACNEWS

Börtönbe zárhatják a 75 évesen internetező komlói nénit – VIDEÓ

Fotó: shutterstock
Fotó: shutterstock
Ki hinné, hogy egy ilyen idős asszony fehérgalléros bűnözőnek állt? Pedig ez történt, pénzmosásra vállalkozott, de lebukott.
Hirdetés
Ad image

Eleinte csupán a korral haladt az a 75 éves komlói asszony, aki megtanult internetezni. Joggal érezhette, hogy kinyílt a világ előtte. Aztán a világhálón ismerkedett meg egy magát jemeninek mondó férfival, aki rávette, hogy Magyarországon bankszámlákat nyisson. Amire a jemeni ember pénzt utalt, a nő pedig átváltotta kriptovalutára. A néni állítólag úgy tudta, ezzel az összeggel nehéz sorsú gyermekeket fognak támogatni.

A valóság azonban az volt, hogy a pénz bűncselekményből származott, amit pedig az asszony csinált, az pénzmosás volt. Hiába figyelmeztette a hatóság a nőt, de ő továbbra is folytatta a pénzmosást. Ebből lett a baj, a nénit most idős kora ellenére bíróság elé állítják. „ A vádlott bankszámlájára közel 30 millió forint érkezett. Ezek az összegek bűncselekmény elkövetéséből származtak” – nyilatkozta a Hír TV-nek Csordás Hajnalka, a Baranya Vármegyei Főügyészség helyettes-szóvivője. Ha a Komlói Járásbíróságon bebizonyosodik a néni bűnössége, 5 év szabadságvesztésre számíthat. De nemcsak magánszemélyek követnek el ilyen súlyos hibát. Mint azt az AcNews megírta, nemrég pénzmosásért a Polgári Bank Zrt-t 10 millió forint büntetéssel sújtotta a Magyar Nemzeti Bank.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés