ACNEWS

Botrány a lengyeleknél: kiadták Ukrajnának a hadköteles férfiakat

Fotó: Grafika
Fotó: Grafika
Meg lehet jósolni, mi lesz a katonaság elől elszökött férfiak sorsa: besorozzák és a frontra küldik őket.
Hirdetés
Ad image

A lengyel határőrség adatai szerint 2022. február 24. azaz az ukrán-orosz háború kitörése óta 2,87 millió 18 és 60 év közötti ukrán lépett be az országba. Közöttük számtalan olyan hadköteles korú férfi van, aki azért menekült el Ukrajnából, mert nem akart háborúba menni.

Lengyelország most megkezdte az Ukrajnát 2022. február 24. óta illegálisan elhagyó, hadköteles korú férfiak kiadatását az ukrán hatóságoknak – adta hírül a Rzeczpospolita napilap hírét a vg.hu. A lap szerint körülbelül 80 ezer férfi nem szerepelt a regisztrációs listán. A lengyelek már kiadták azokat az ukránokat, akik illegális migránsok Európába csempészésében vesznek részt.

David Arakhamia ukrán parlamenti képviselő szerint meg kell büntetni azokat, akik megvesztegettek tisztviselőket. De azokat is, akik vagy dokumentumokat hamisítottak, hogy elmeneküljenek az országból – közölte az Irishhun.

Egyes források szerint eddig 150 ezer ukrán katona vesztette életét a háborúban. Ugyanakkor a Financial Times azt írta, hogy csaknem 20 000 dezertőrt fogtak el, akik megpróbáltak elmenekülni az országból. Eközben Kijev új tervet dolgoz ki a további mozgósításra, és annyi embert hív be, amennyire szüksége lehet a harcok folytatásához.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés