ACNEWS

Botrány Párizsban: a csecsemőkért is fizetni kell az olimpián

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A szervezők úgy döntöttek, hogy példátlan módon, semmiféle kedvezményt nem adnak a jegyekre a fiatalabb korosztálynak.
Hirdetés
Ad image

Óriási felháborodást keltett a párizsi olimpia szervezőinek a döntése, miszerint minden korosztály teljes árú jeggyel mehet csak be a rendezvényre. Ez azt jelenti, hogy a néhány hónapos kisbabáknak is ki kell fizetni az árat. Még akkor is, ha nem is foglalnak el egy egész helyet.

Több szülő arra panaszkodott, hogy az akár két évvel ezelőtt megvett jegye óta újabb taggal bővült család. Az újszülöttet pedig nem tudják vagy nem akarják otthon hagyni. A problémára megoldást jelentene, ha a még szoptatásra szoruló gyermeket be tudnák vinni az arénákba, lehetőleg ingyen – írja az Eurosport.

A másik probléma, hogy azóta már nem is biztos, hogy maradt jegy az új jövevényeknek. A felháborodott a szülök a szervezőkhöz fordultak, de amit kaptak, azt nem tették zsebre.

„Azt tanácsoljuk a szülőknek, hogy vegyék figyelembe: lehet, hogy az arénák hangulata és környezete nem tesz jót egy ilyen kiskorú jóléte számára. Nem ajánljuk, hogy elhozzák a négy éven aluli gyerekeiket az olimpiára” – fogalmaztak a szervezők.

A 2012-es londoni olimpia ugyanezzel a jegyértékesítési politikával indult, mint Párizs. Akkor a szervezők a nyilvánosság és a média nyomására megváltoztatták azt. A 2016-os riói eseményre a nyugdíjasok, diákok és fogyatékkal élők számára differenciált árakat vezettek be.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés