ACNEWS

Botrány Tökölön: kirúgták a kántort, mert kritizálta Balog püspököt

Fotó: MTI/Kovács Attila
Fotó: MTI/Kovács Attila
Na, ez a kisember tragédiája: Anikó kántor szerint azért vált meg tőle a tököli gyülekezet, mert kritizálta Balog Zoltánt.
Hirdetés
Ad image

Kirúgták a tököli kántort, mert kritikával illette a kegyelmi botrány felelősét, Balog Zoltán püspököt. Utóbbitól hetek óta egy ország várja, hogy távozzon a hitéletből. Ehelyett ő továbbra is dagonyázik a hatalomban. Egyháza pedig épp azt az embert távolította el, aki a saját Facebook oldalán próbálta a képmutató református püspökben felébreszteni a szunnyadó lelkiismeretet.

„Úgy érzem, hogy Balog püspök az egész országra annyira rányomta a bélyeget, hogy Tökölnek is éreznie kell, ez nincs rendben” – magyarázta Vargha Anikó. Állítása szerint először „csak” arra kérték, finomítsa a Facebook-posztját, aminek eleget tett. Utána azonban egy presbiteri ülésen úgy döntöttek, hogy megválnak tőle – írja az rtl.hu. Vargha Anikó szerint 5:1 arányban szavazták meg, hogy ne legyen kántor. Ezután úgy döntött, felfüggeszti a tagságát a tököli református egyházközségben, amíg Balog Zoltán vezeti a Dunamelléki Egyházkerületet.

Hogy mit érezhetett Vargha Anikó a felmentése után? Arról egy korábbi, február 23-i Facebook bejegyzésből lehet következtetni, ami így szól: „Hálát érzek, amiért a Tököli Református Gyülekezet tagja vagyok.” Akkor még büszkén, boldogan vállalta, hogy kántor a tököli gyülekezetben. Aztán három nappal később leríta a véleményét, miszerint Balognak le kell mondania. És minden összeomlott körülötte.

Tarr Zoltán, az egyház egykori zsinati tanácsosa szerint a Református Egyházon belül nagyon kevés szó esik arról, hogy Balog Zoltán püspök közbenjárására kaphatott kegyelmet a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját segítő helyettese. „Nem beszélünk dolgokról, amit pedig mostanában Balog Zoltán mond, rendkívül homályos, nehezen megfejthető” – fogalmazott Tarr Zoltán.

Mint azt az AcNews megírta, Balog Zoltán a politikából érkezett a hit világába. Azonban továbbra is ugyanúgy viselkedik, mint a hazug, álságos, önmagával megalkuvó politikusok, ami roppant módon zavarja a református egyház vezetőit is. A kegyelmi botrányban feltárt felelőssége, maszatolása miatt mára a politika is kihányta magából. Személye kínos a kormánynak is, oda már nem térhet vissza. Talán ezért is kapaszkodik kézzel-lábbal a püspöki székhez.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés