ACNEWS

Brutális bosszút állt Moszkva: gyerekek az áldozatok

Fotó: YouTube
Fotó: YouTube
Gyermekkórházat ért támadás Ukrajnában. Az áldozatok pontos száma ismeretlen, rengetegen ragattak a romok alatt.
Hirdetés
Ad image

Ma délelőtt orosz rakéták csapódtak be egy kijevi gyermekkórházba. Ez az elmúlt hónapok legnagyobb, az ukrán fővárost ért bombázása, amire közvetlenül a NATO csúcstalálkozójának előestéjén került sor. A támadás nemcsak Kijevet érintette, egész Ukrajnában bombázások voltak. Krivij Rih ( Zelenszkíj szülővárosában) városában legalább 10 ember halt meg, míg a jelentések szerint országszerte minimum 20 ember meghalt és 50 megsebesült. Ez a szám pedig csak növekszik óráról órára.

A legnagyobb csapás azonban egyértelműen a fővárost ért bombák okozták. Az ország legnagyobb gyermekkórháza jelenleg romokban fekszik. Az emberek a romok alól próbálják kiszedni a túlélőket, miközben rengeteg beteg gyerek az utcára szorult. Sokan közülük gépekre vannak kötve, az ápolók és a szülők a romok mellett próbálják ellátni őket.

A DalilyMail beszámolója szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közölte, hogy Oroszország öt várost vett célba. Több mint 40 különböző típusú rakétával támadtak. Egyúttal megerősítette, hogy rengetegen ragadtak a kórház romjai alatt, azonban az áldozatok száma még ismeretlen. „Emberek vannak a romok alatt, így az áldozatok pontos száma még nem ismert. Jelenleg mindenki a romok eltakarításában segédkezik. Orvosok és hétköznapi emberek egyaránt.” – számolt be Zelenszkij. Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter elmondása szerint jelenleg 7 áldozatról és 25 súlyos sérültről lehet tudni csak a Kijevi támadás kapcsán – számolt be a Politico. Az ukrán légierő állítása szerint a támadások egy részég Kinzhal (Kindzsal) hiperszonikus rakétákkal hajtották végre, amelyek az egyik legfejlettebb orosz eszköz jelenleg.

A csapások Kijev mellett Dnyiprot, Krivij Rih-t, Szlovjanszkot és Krematorszkot érintették még.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés