ACNEWS

Búcsú a nyári fagyizástól: sokkolóan drágulnak a gombócok

Forrás: Pixabay
Forrás: Pixabay
Hozzászokhattunk már, hogy évek óta emelkednek a fagylalt árak. Azonban idén az előrejelzések szerint mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk egy pisztáciásért.
Hirdetés
Ad image

Régen elmúltak azok az idők, amikor a fagyizás olcsó programnak számított. Jelenleg ott tartunk, hogy egy négytagú család fagylaltozása 5000 forintról indul. Ennek oka a Kisalföldnek nyilatkozó cukrászok szerint az, hogy az alapanyagok többe kerülnek, ráadásul az energiaárak is az egekbe szöktek. Nem meglepő módon pedig a dolgozók se állnak munkasorba annyiért, mint 5 évvel ezelőtt.

Éppen ezért a Dunántúlon várhatóan 600-650 forintba fog kerülni egy gombóc jeges finomság. Érdemes arra is egy pillantást venni, hogy korábban mennyibe is kerültek ezek az édességek. 2022-ben egy gombóc 400-450 forint volt, ez emelkedett tavaly 440-450 forintra. Ez pedig csak a Dunántúl, hiszen a fővárosban, a Balaton melletti népszerű településeken már rég nem találni 600 forint alatt jó fagylaltot.

Az áremelés pedig nemcsak a cukrászdák nyitvatartásán, de a fogyasztói szokásokon is meglátszik. „Bár a törzsvendégeik megmaradtak, már nem járnak naponta, inkább csak hetente egyszer-kétszer, és akkor is csak egy-két gombóc fagyit vásárolnak, nem hármat” – mondta el Bint Dóra, a győri Bécsi kávéház tulajdonosa.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés