ACNEWS

A legsúlyosabb buszbalesetek listája Európában

Fotó: Pixabay / Illusztráció
Fotó: Pixabay / Illusztráció
Csoda, ha ezek után nem lesz valakinek buszfóbiája.
Hirdetés
Ad image

Ahogy az AcNews is beszámolt róla, egy autóbusz balesetben legalább 21 ember – köztük két gyermek – vesztette életét kedd este Velence közelében. További 15-en megsérültek. Nem ez az első súlyos buszbaleset, amiről a világsajtó beszámolt az évek során. Most itt van néhány megrendítő tragédia, melyek mind kivétel nélkül a buszon utazók halálával végződött.

Svájc, 1961. augusztus 2.: Egy teherautóval való ütközés után az autóbusz a Luzerni-tóba zuhan. Az Egyesült Államokból 16 turista veszti életét.

Svájc, 1982. szeptember 12.: Pfäffikon ZH-ban egy vasúti átjárónál egy német autóbuszt elüt egy regionális vonat. A vasúti átjárókezelő összekeverte a vezérlőgombokat. 39 utas meghal.

Magyarország, 2003. május 8.: A Balaton melletti Siófok közelében lévő, nem biztosított vasúti átjárónál egy német autóbusz tolatási manőver közben megáll a síneken. Elgázolja egy gyorsvonat, kettészakad és magával rántja. 33 nyaraló meghal.

Franciaország, 2003. május 17.: Lyon északi részén az autópályán egy Németországból érkező emeletes autóbusz egy kanyarban áttöri a szalagkorlátot, és lezuhan a padkára. 28 nyaraló meghal.

Törökország, 2003. június 7.: Egy török busz Erzincan közelében egy alagútkapunak ütközik. 27 ember meghal, 7 megsérül. A hatóságok azt gyanítják, hogy a sofőr elaludt.

Németország, 2007. június 18.: Egy 48 idős embert szállító turistabusz az A14-es autópályán Magdeburg és Drezda között a padkára borul, miután egy teherautó egy dugó végén belerohan. 13 ember meghal.

Franciaország, 2007. július 22.: A francia Alpokban egy meredek hegyi úton egy autóbusz lengyel zarándokokkal a fedélzetén szakadékba zuhan Val d’Isère-ben. Kigyullad, huszonhét utas meghal.

Németország, 2008. november 4.: Hannover közelében kigyullad egy 39 nyugdíjast szállító autóbusz. Húsz ember meghal. A tűz oka rövidzárlat a kábelkötegben.

Ukrajna, 2010. október 12.: Egy vonat összeütközik egy autóbusszal a vasúti átjárónál Marganets közelében. 45 ember meghal.

Törökország, 2011. december 21.: Egy téglákkal megrakott nehéz tehergépjármű összeütközik egy autóbusszal Salat város közelében. 25 ember meghal.

Svájc, 2012. március 13.: Egy belga autóbusz Sierre VS közelében a vészmegállóban alagútfalnak ütközik. Összesen 28 ember hal meg, 22 belga és holland gyermek, tanáraik és a két buszvezető.

Franciaország, 2015. október 23.: Puisseguin közelében egy autóbusz frontálisan ütközik egy faszállító teherautóval. Mindkét jármű kigyullad. Sok utas nem tud időben kimenekülni – 43 ember meghal.

Olaszország, 2017 január 20.: Egy franciaországi sí táborból tart hazafelé egy magyarokat szállító busz, ami Verona és Velence között letér az útról, hídnak ütközik. 17-en meghalnak, köztük gyerekek és tanárok.

Portugália, 2019. április 17.: Madeira szigetén egy turistabusz 57 utassal a fedélzetén lezuhan egy padkáról, és egy háznak ütközik. 29 német nyaraló meghal.

Olaszország, 2023. október 3: Egyelőre ismeretlen okokból egy busz lezuhan a Vempa felüljáróról a Velence melletti Mestre-ben. Az ütközés után a busz kigyullad. Legalább 21 ember meghal, 15 másik megsérül. A halottak között két gyermek is van.

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés