ACNEWS

Cristiano Ronaldo lőtte a legtöbb gólt 2023-ban

Fotó: Ronaldo / pixabay
Fotó: Ronaldo / pixabay
Ismét fantasztikus teljesítményt mutatott Ronaldo a labdarúgás világában a múlt évben. Megint ő lőtte a legtöbb gólt.
Hirdetés
Ad image

Hihetetlen, de igaz: Cristiano Ronaldo még 38 évesen is fantasztikus eredményekre képes. A Nemzetközi Labdarúgó-történeti és Statisztikai Szövetség (IFFHS) szerint a portugál volt a legeredményesebb és a gólkirály 2023-ban – írja a krone.at

Ronaldo összesen 54 gólt szerzett, ebből 44-et a klubjában. Az Al-Nassrban a szaúd-arábiai bajnokságban (34), a nemzeti kupában (1) és a nemzetközi klubversenyeken (9), valamint tíz gólt szerzett a portugál válogatottban.

Ronaldo negyedszer volt az első ebben a statisztikában (2014, 2015, 2019, 2023).

Megelőzte a francia Kylian Mbappét (Paris Saint-Germain) és az angol Harry Kane-t (Tottenham, Bayern München) 52 góllal, valamint a norvég Erling Haalandot (Manchester City) /50). Az utóbbi trió azonban egyértelműen erősebb bajnokságban játszik. Kane szerezte tavaly a legtöbb gólt egy topligában, 38 góllal. Ronaldo még egy érdekességgel is a címlapokra került. A szupersztár szilveszterkor nem mindennapi ajándékkal lepte meg édesanyját a 69. születésnapjára. Az Al-Nassr híressége egy vadonatúj Porsche Cayenne-t (93 000 euró) ajándékozott az édesanyjának.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés