ACNEWS

Idős férfiaktól csalt ki pénzt a szerelmespár

Fotó: Illusztráció / Unsplash
Fotó: Illusztráció / Unsplash
A nő elhitette áldozataival, hogy beléjük szeretett, majd a párjával felélték a pénzüket.
Hirdetés
Ad image

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy nő és egy férfi ellen, akik elesett személyeket hálóztak be és forgattak ki vagyonukból. A vádirat szerint a nő és a férfi élettársak, és közös gyermekük is van. 2018-ban elhatározták, hogy idős vagy szellemileg leépült, de ingatlannal és más vagyonnal rendelkező férfiak pénzét fogják megszerezni – írja az rtl.hu.

A módszer szinte mindig azonos volt. A nő elhitette a férfiakkal, hogy egyedül él és beléjük szeretett, majd az éppen aktuális áldozatot a fóti házukba költöztette, a férfi bűntársát pedig úgy mutatta be, mintha a testvére lett volna. A sértettek abban reménykedtek, hogy közös életet élnek majd a nővel, ezért beleegyeztek abba is, hogy eladják a saját házukat. A kapcsolat azonban ekkor mindig fordulatot vett. A pénzt ugyanis a vádlottak élték fel, miközben az áldozatot kiköltöztették a ház melléképületébe. Miután a pénzt megszerezték, már nem törődtek a sértettel. Sőt havi bevételeit is elvették, valamint a ház körüli munkák elvégzésére kényszerítették.

A fenti módszerrel az elkövetők 2018 őszén be is hálóztak egy súlyos májbetegségben szenvedő, önálló életvitelre alkalmatlan férfit, aki elvált és családjával nem tartotta a kapcsolatot. A sértettel eladatták a budapesti lakását azzal az ígérettel, hogy cserébe az elkövetők fóti házából kap tulajdonrészt. A fóti házon azonban több végrehajtási jogot is bejegyeztek, így a felajánlott csere ténylegesen nem bírt a sértett lakásával azonos értékkel. A sértett férfi végül az elkövetők melléképületében lakva halt meg betegségéből kifolyólag.

Ezt követően 2019-ben egy mentálisan visszamaradt sértett férfival jártak el hasonló módon. Tőle szintén egy budapesti lakást csaltak ki. A női elkövető hozzá is ment feleségül és az elkövetők időközben született gyermekének apjaként is a sértettet jegyeztették be. A sértettet az elkövetők házicselédként tartották és még a nyugdíját is elvették. A nő 2021-ben még egy sértettet megpróbált behálózni, de időközben már bejelentést tettek ellene, így az már nem járt sikerrel. Az elkövetők a cselekményükkel több, mint 27 millió forint kárt okoztak a sértetteknek.

Az ügyben a Pest Vármegyei Főügyészség minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntette, több rendbeli csalás és közokirat-hamisítás bűntette, valamint hamis vád vétsége miatt emelt vádat az elkövetőkkel szemben.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés