ACNEWS

Csapdába estek a Wagner-zsoldosok Bahmutban

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Nem tudják elhagyni a várost a bentragadt Wagner-zsoldosok. Ukrán csapatok akadályozzák a kivonulási tervük végrehajtását - írja az ukrán korrrspodent.net
Hirdetés
Ad image

Wagner zsoldosai még mindig nem vonultak ki a Donyecki területhez tartozó Bahmutból, pedig eredetileg június 1-éig el akarták hagyni az ostrom dúlta várost. Most újabb visszavonulási határidőt kaptak. Ezt Anna Malyar védelmi miniszterhelyettes mondta egy tévés interjúban.

Korábban Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője jelentette be, hogy június 1-jén kivonja harcosait a Bahmut területéről.

„A mai napig bizonyos egységek még mindig Bahmutban és a környékén tartózkodnak. Érdemes elmondani, hogy a közelmúltban elfoglaltuk a Bahmut környéki uralmi magaslatokat, és fegyveres erőink ennek köszönhetően képesek megzavarni az ellenséget, és megakadályozni őket abban, hogy hogy a tervüket megvalósítsák” – mondta Malyar.

Elmondása szerint a wagneriánusok június 1-jéről június 10-re halasztották a kivonulás időpontját.

Korábban az AcNews is beszámolt arról, hogy az oroszok leállították offenzívájukat Bahmutban, hogy átcsoportosítsák és reguláris csapatokkal váltsák fel a Wagner-zsoldosokat.

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés