ACNEWS

Csendes nyár után támadásba lendült az új Covid-variáns

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Aggodalom vele együtt terjed, van, ahol már korlátozó intézkedéseket vezettek be.
Hirdetés
Ad image

Az új változatok keltik a legnagyobb aggodalmat az orvosok körében. Izraelben az új típusú koronavírus (Covid-19) „BA.2.86” elnevezésű változatát mutatták ki. A Pirola-variáns néven is ismert vírus miatt ismét elsőfokú Covid-intézkedéseket rendeltek el az országban.

Nemzetközi szinten is a Pirola omikron szubvariáns által okozott fertőzések száma emelkedik. Eddig csak néhány Pirola esetet észleltek az iparosodott országokban. Eddig – Izraelen kívül – három országban: az Amerikai Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Dániában találkoztak az új változattal. Közleményében a WHO a BA.2.86 névre keresztelt változat státuszát „megfigyelés alatt álló változatnak” minősítette, a tartalmában lévő nagyszámú mutáció miatt.

Hogy az Omikron altípus valójában mennyire veszélyes, még nem világos. Az azonban biztos, hogy a Pirola nagyobb mértékben mutálódott, mint más változatok, így kockázatot jelent. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ezért a hét megfigyelés alatt álló változat közé sorolta – írja a krone.at.

Izraelben, a kórházak belgyógyászati osztályain, már most minden új betegnél PCR-tesztet kell végezni. A helyi média szerint a múlt héten naponta átlagosan 136 új esetet jelentettek, míg az előző héten csak 104-et. Az egészségügyi minisztérium aggódik a magas esetszámok miatt.

Peter Klimek komplexitáskutató úgy véli, nincs ok a túlzott aggodalomra. Jelenleg egy olyan fázisban vagyunk, amikor néhány havonta jelentkeznek a fertőzési hullámok.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés