ACNEWS

Deutsch Tamás: a szankciók katasztrofális hatással lesznek az EU-ra

Az Oroszország ellen hozott energetikai szankciók "katasztrofális következményekkel" fenyegetnek az egész európai közösség számára, miközben Oroszországra kevés hatásuk van - jelentette ki a Fidesz európai parlamenti képviselője hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Hirdetés
Ad image

Az Oroszország ellen hozott energetikai szankciók „katasztrofális következményekkel” fenyegetnek az egész európai közösség számára, miközben Oroszországra kevés hatásuk van – jelentette ki a Fidesz európai parlamenti képviselője hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Deutsch Tamás felidézte: miután a magyar kormány megfogalmazta kételyét a szankciók kapcsán, „elemi erejű támadás” indult ellene európai szinten, sőt az egész világon és Magyarországon is.

„A magyar baloldal egészen elképesztő mértékben szankciópárti, csak az a helyzet, hogy megint a valóság bekopogtatott mindenkinek az ajtaján” – fogalmazott Deutsch Tamás, hozzátéve: a valóság pedig az, hogy az energetika területére kiterjesztett szankciók az árbevételt tekintve nem okoztak kiesést, hanem energiaexportjából rekord – 158 milliárd eurónyi – árbevétele volt Oroszországnak, amiből 85 milliárd eurónyit az Európai Unió fizetett.

Ugyanakkor a szankciók az „egekbe” emelték az árakat, tehát valóban kevesebb energiát importál az unió, azért viszont többet fizet, nő az infláció, egyre nehezebb garantálni az energiabiztonságot és a rezsiszámlák is megfizethetetlenné válnak – fejtette ki az EP-képviselő.

Arra a felvetésre, hogy az ellenzék kétmilliárd forintnyi dollárt kapott a választási kampányban külföldről, Deutsch Tamás azt mondta, hogy a baloldal nem tartotta be azt a szabályt, miszerint választási kampányban külföldi anyagi támogatást nem szabad elfogadni.

„Ezt a szabályt nyilvánvalóan Márki-Zay Péter és a magyar baloldal, az egyesült ellenzék megsértette” – jelentette ki, rámutatva: ez nem csupán vád, hiszen az ellenzék „büszkén” vállalja, hogy kétmilliárd forintnyi dollárt kértek, kaptak és használtak fel.

Deutsch Tamás úgy összegzett: nem nehéz levonni a következtetést, hogy Soros György „kilóra” megvette a magyar ellenzéket, amely a választási kudarc után sem nyerte vissza az önállóságát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés