ACNEWS

Donald Trumpot holnap bilincsbe verhetik

Donald Trump / Fotó: Shutterstock
Donald Trump / Fotó: Shutterstock
Amerika lázban: az esküdtszék akár már csütörtökön döntést hozhat az exelnök ügyében. Felmentik vagy bűnösként bilincs vár rá?
Hirdetés
Ad image

Miközben választási lázban ég Amerika, az esküdtszék döntésére vár egész Amerika. Ugyanis kedden elhangzott Donald Trump perében a védő, majd az ügyész záróbeszéde. Innentől a 12 fős esküdtszékére figyel Amerika, de joggal állíthatjuk: az egész világ. Az MTI közleményében az áll, hogy Todd Blanche, a volt elnök ügyvédje szerint alaptalan a Trump elleni vád, Az ügyészség és tanúi nem tudták alátámasztani a bűncselekmény tényét.

34 bűncselekménnyel vádolják

Joshua Steinglass, a manhattani kerületi ügyészség ügyésze ezzel szemben úgy fogalmazott, hogy „bizonyítékhegyeket” tártak az esküdtek elé. Donald Trumpot, a manhattani ügyész, Alvin Bragg 34 rendbeli bűncselekménnyel, üzleti iratok meghamisításával vádolta meg. A vádban szereplő cselekmény 2016-ban történt, az elnökválasztási kampány során. Donald Trump, a volt elnök és egyelőre nem hivatalos republikánus elnökjelölt kedden a záróbeszédek elhangzása előtt, a bírósági tárgyalást megelőzően adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy „ez egy nagyon veszélyes nap Amerika számára”. Hozzátette: Joe Biden miatt áll a bíróság előtt, aki fegyverként használja fel hatalmát, az országot pedig a politikájával tönkreteszi.

Joe Biden ugrásra kész

A Fehér Ház kedden azt jelezte, hogy amint az esküdtszék kimondja ítéletét, Joe Biden elnök nyilatkozatot tesz majd politikai ellenfelének büntetőügyével kapcsolatban. Szerdán a bíró iránymutatást ad az esküdtszék tagjai számára, hogy milyen elveket követve kell meghozniuk a döntésüket. A bíró ebben utalhat arra, hogy mely bizonyítékokat vegyenek figyelembe, melyeket mellőzzenek. Az esküdtek akár már csütörtökön is döntést hozhatnak – írta a Blikk. A bűnösség megállapításához, valamint az ártatlanság kimondásához is egyhangúságra van szükség. Amennyiben a 12 esküdt nem tud ugyanarra véleményre jutni, akkor az határozatképtelen esküdtszéket jelent, és az ügy újratárgyalásához vezethet.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés