ACNEWS

2024. September 08.   |   Adrienn, Mária napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Dráma Sajónagyfalun: bocsát védő anyamedve támadt a gazdára

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
A szerencsétlenül járt férfi a határban dolgozott, amikor a medve rátámadt, a lábán és az ágyékán szenvedett súlyos sérüléseket.
Hirdetés
Ad image

A gazda a romániai Sajónagyfalu határában a villanypásztort telepítette, amikor a bocsát védő anyamedve rátámadt – adta hírül az MTI. A férfi a lábán és az ágyékán szenvedett sérüléseket. Úgy tudni, a gazda épp a település határában lévő csemegekukorica-földjét kerítette be villanypásztorral. Amit azt többször megdézsmáltak a medvék. Az áldozat a családtagjai segítségével jutott el a mentőautóig, majd kórházba szállították.

Gyorke Mihai Andrei, az érintett vadászterület felelőse a timponline.ro-nak elmondta: azon a területen legalább 60 medvét számoltak. Miközben csupán 2 az optimális szám. Gyorke szerint egy bocsos anyamedvéről volt a támadó, ami elmenekült a helyszínről. A nagyvadak a térségben több mezőgazdasági területet tönkretettek, birkanyájra támadtak. Mint azt az AcNews megírta, július elején a romániai Bucsecs-hegységben egy 18 éves lányt tépett szét és ölt meg egy medve. Az elmúlt 5-6 évben több mint 150 esetben támadtak az emberre, emiatt 14 haláleset is történt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés