ACNEWS

2024. October 04.   |   Ferenc napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Drogos cukorkát küldtek segélycsomagban a rászorulóknak

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Halálos mennyiségű kristályos metamfetamint tartalmazó édességeket adományoztak, és élelmiszercsomagokban osztották szét a rászorulóknak.
Hirdetés
Ad image

Az új-zélandi jótékonysági szervezet szerint a kábítószerrel szennyezett édességeket egy ismeretlen személy lezárt kiskereskedelmi csomagolásban adományozta, majd segélycsomagokban osztotta szét.

” Egyelőre teljesen tisztázatlan, hogyan kerültek forgalomba a Rinda márkájú, élénksárga ananászízű édességek. Fontos, hogy a lakosság tisztában legyen ezekkel az édességekkel és az általuk jelentett veszélyekkel” – mondta Glenn Baldwin rendőrségi szóvivő. A rendőrség jelenleg azt próbálja kideríteni, hogy hány darab került forgalomba, és honnan származnak – írja a krone.at.

Helen Robinson, a misszió vezetője szerint az édességeket 300-400 emberhez juttathatták el. Miután egy személy felhívta az alapítvány figyelmét a „furcsa ízű édességekre”, alaposabban megvizsgálták azokat. „A vizsgálatok azonnal megerősítették, hogy potenciálisan halálos mennyiségű metamfetaminról van szó” – mondta Robinson.

Az új-zélandi Drogellenes Alapítvány szerint az elemzett édességben mintegy három gramm metamfetamint találtak. „Egy szokásos lenyelhető adag 10 és 25 milligramm között van, így ez a fertőzött édesség akár 300 adagot is tartalmazhatott” – mondta Sarah Helm ügyvezető igazgató. „Ennyi metamfetamin lenyelése rendkívül veszélyes, és halálhoz vezethet”.

A furcsa íz miatt azonban a rendőrség szerint az érintettek többsége eddig azonnal kiköpte az édességet, így nem szenvedett nagyobb egészségkárosodást. Az aucklandi városi misszió így nyilatkozott: „Azt mondani, hogy le vagyunk sújtva, még enyhe kifejezés lenne. Teljesen a lakosság nagylelkűségére vagyunk utalva a rászorulók megsegítésében”. Eddig három ember kapott orvosi ellátást az édességek elfogyasztása után.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés