ACNEWS

Lábszövetet ültettek a nyelvébe, durva dolog történt ezután

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
Az államokbéli Orange Counrtyból származó nő sokkoló diagnózist kapott, miután egy dudort fedezett fel a nyelvén.
Hirdetés
Ad image

A 39 éves Jamie Powellnél 2020 márciusában diagnosztizáltak rákot, majd eltávolították a nyelvének a felét, miután felfedeztek rajta egy dudort. A testrészt lábszövetre cserélték, a nőnek pedig újra kellett tanulnia beszélni és enni.

„Hirtelen rájöttem, hogy az ‘új nyelvemmel’ nem fogom tudni újra megcsókolni a férjemet. Nem emlékszem, mikor csókolóztunk utoljára” – kesergett a nő, 

Minden egy 2019 decemberi reggelen történt, amikor Jamie felébredt, és észrevette, hogy egy pukli van a nyelvén.

 „Azt hittem, hogy csak a nyelvem harapdálásától van. Megkérdeztem a fogorvosomat, hogy kell-e aggódnom miatta, de azt mondták, hogy nem” – idézte fel Jamie, akinek a nyelvén lévő dudor egyre csak növekedett az idő elteltével. Hetekkel később egy füll-orr-gégésznél tett látogatása után derült ki, hogy nyelvrákja van.

„Lesújtó volt, de vagy megoperálnak, vagy nem leszek többé a világon” – fogalmazott a 39 éves amerikai nő.

Jamie-vel közölték, hogy harmadik stádiumú rákja van. A műtét után – amelynek során a nyakában lévő nyirokcsomókat is eltávolították – 10 napig kórházban maradt. Szondán keresztül táplálkozott, és beszélni sem tudott.

„Azt mondták, hogy soha többé nem leszek képes ugyanúgy enni vagy beszélni. A férjem gondoskodott rólam, és segített a kötésekkel. Amikor elkezdtem gyógyulni, a nyelvemet úgy éreztem, mintha idegen tárgy lenne a számban” – magyarázta Jamie.

Sajnos Jamie számára a nyelvének egy részének eltávolítása nem volt elég a gyógyulásához, és 2020 áprilisában sugárterápiára kellett járnia. Miután teljesen felépült, ,már csak gyógyulásra és a nyelvhasználat újbóli megtanulására összpontosított.

 „Rengeteg beszédterápián kellett részt vennem, ráadásul a sugárkezelésnek egy életre szóló mellékhatása van – az ételek íze soha nem lesz ugyanaz, és megváltoztatja az étkezéshez való hozzáállásodat” – fogalmazott Jamie. És nem bír csókolódzni sem.

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés