ACNEWS

Dupla csodára képes a lágylézer

A lágylézer előnyei.
Hirdetés
Ad image

A lézeres eljárások az utóbbi évtizedekben mind az egészségügyben, mind a szépségiparban elismert kezelési módszerekké váltak. A különböző lézertípusok közül talán a lágylézer a legkevésbé ismert. Pedig alkalmazása számos esetben nyújthat megoldást.

A lágylézer jótékony hatását Dr. Mester Endre magyar professzor fedezte fel 1966-ban. A lágylézeres terápia alacsony energiájú infravörös lézersugárral dolgozik. Ennek mélysége állítható, így különböző szöveteket – mint például az izmot, a csontokat, a bőrt és a kötőszöveteket – célzottan képes elérni és kezelni.

Hatásait tekintve csökkenti az ödémát, ezáltal a gyulladás lehetőségét. Javítja a sejtszintű energiaforgalmat, elősegíti a szövetek regenerációját, és segíti a sejtfunkciók visszaállítását. Továbbá támogatja a sejtek oxigénellátását, az erek újraképződését. Ezen túl a lágylézer eljárás jól alkalmazható mozgásszervi sérülések és fájdalom esetén. Így kezelhetők vele például ízületi sérülések, a lumbágó, derék vagy gerincfájdalom, különböző rándulások és húzódások.

Fotó: Klotz Erik/EverDerm Klinika

A lágylézer azonban nem csak egészségügyi problémák esetében hatásos, de zsírbontás céljából is. Az EverDerm Laser & Beauty Klinika a legújabb, Erchonia Verjú lágylézeres alakformáló készülékének segítségével jelentős testméret csökkentés érhető el. Ráadásul a test tetszőleges részén, ahol szubkután zsírszövet – más néven bőr alatti zsírréteg – található.

A kezelés különlegessége, hogy a zsírsejtek elpusztítása nélkül képes a testméret csökkentésére. Az eljárás hatására a zsírsejtek falán átmeneti pórusok keletkeznek. Ezeken keresztül a fölös zsírsav távozni tud, így a zsírsejtek térfogata töredékére képes csökkenni. A kezelés során felszabadult zsírsavak egy részét a szervezet sejtjei energiaforrásként használják fel működésükhöz. A további, fölös mennyiség pedig a nyirokrendszeren keresztül távozik a szervezetből.

Az ajánlott kezelésszám és a páciensek egészségtudatos életmódja mellett ezzel a módszerrel könnyen elérhető a kívánt testforma. Klinikai vizsgálatok eredményei szerint a sztenderd kezeléssorozat átlagosan 15,78 cm körfogatcsökkenést (hason, csípőn, derékon, combokon együttesen mérve) eredményez.

Természetesen, mint minden zsírcsökkentő testkezelésnél, ebben az esetben is kiemelten fontos a megfelelő táplálkozás és testmozgás követése/ betartása a kezelés mellett. Ezen túl a kezelések előtt és után is egyaránt fontos a nyirokrendszer megfelelő mobilizálása, hogy a kiválasztott zsírsavmennyiség hatékonyan tudjon távozni a szervezetből.

(x)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés