ACNEWS

Durva fordulat az operaházi büfés botrányban

Sztrájkoltak is meg nem is az Operaház dolgozói Fotó: Wikipedia
Sztrájkoltak is meg nem is az Operaház dolgozói Fotó: Wikipedia
Nem volt működési engedélye az Operaház büféjének a botrány kitörésének pillanatában. Egy nappal kérőbb adták csak le a papírokat.
Hirdetés
Ad image

Március 3-án robbant ki a büfébotrány, miután az Operaház bejelentette, hogy szünettel játszák a Carmina Buranát. Ezt azzal indokolták, hogy a nézők így többet fognak költeni a büfében, pluszbevételhez juttatva ezzel a Magyar Állami Operaházat.  Az Indexnek azonban a VI. kerületi önkormányzat küldött egy levelet, ami szerint az Operaház csak 2024. március 4-én tett bejelentést a büfé üzemeltetéséről. Egyszóval egy nappal azt követően, hogy a botrány szárnyra kapott. A kérdés pedig adja magát. Ki üzemeltette egészen idáig a büfét?

A Magyar Állami Operaház pedig hallgat, holott az állami fenntartású intézményhez nem egyszer fordult a lap erre vonatkozó kérdésekkel. De mindössze egy válasz érkezett, miszerint „az Opera a szükséges engedélyek birtokában van, bejelentési kötelezettségeinek eleget tett.” A VI. kerület hivatalos válaszából azonban tudni lehet, hogy ez nem feltétlen igaz. Hiszen nem tudni, hogy ki és milyen jogalapon működtette a büfét előtte. Az önkormányzat állítása szerint ugyanis a büfét üzemeltető Magna Catering Vendéglátó és Rendezvényszervező Kft. bár megtette a bejelentést, de a cég már január 13-án kivonult az Operaházból. A kereskedelmi tevékenységek végzéséről vezetett nyilvántartás szerint pedig csak az Opera Gasztronómia Kft.-nek van érvényes üzemeltetési engedélye. Azonban őket az Operaház kizárta az intézményből, miután perben állnak egymással.

Az önkormányzattól, a jegyzőhöz fordulva éppen ezért megkérdezte az Index azt is, hogyan lehetséges az, hogy a 2024. március 6-án kelt hivatalos levelükben a már ott sem lévő Magna Catering Kft.-t jelezték nekünk üzemeltetőnek. Az Operaház 2024. március 4-i bejelentéséről pedig említést sem tettek, pedig erről már tudniuk kellett. Erre nem érkezett válasz. A nagyobb gond viszont az, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján továbbra sem tudni, hogy 2024. január 13. és 2024. március 4. között ki és milyen jogalapon üzemeltette a büfét.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés