ACNEWS

Dagad a botrány: kirúgták az Operaházból a büfé üzemeltetőjét

Sztrájkoltak is meg nem is az Operaház dolgozói Fotó: Wikipedia
Sztrájkoltak is meg nem is az Operaház dolgozói Fotó: Wikipedia
A cég perel, állítása szerint 2030. augusztus 30-ig van érvényes, határozott idejű szerződésük, mégis kiebrudalták őket.
Hirdetés
Ad image

A Zsidai Roy cégcsoportja beperelte az Operaházat, amiért az egyoldalúan kizárta az Opera Gasztronómia Kft.-t az épületből. Mint azt a Telexnek elmondták, októberben nem csak, hogy felmondták a szerződést, de önhatalommal kizárták a cég munkatársait az Operaház területéből. „Bírósági döntés bevárása nélkül átvették a kizárólag a társaságunkat megillető területeket, ingóságainkat ott tartották, beruházásainkkal nem számoltak el – panaszolták Zsidaiék. Hozzátették, az Operaháznak nincs is engedélye a büfé üzemeltetésére.

A cég szerint a felmondás oka egy jogszerűen nem létező fizetési felszólításra való hivatkozás volt. A felmondás valódi oka pedig, hogy az Operaház saját maga akarta üzemeltetni a gasztronómiai egységeket. Akár olyan áron is, hogy a határozott idejű szerződést jogellenesen felmondja.

Mint azt az AcNews megírta, hatalmas botrányt okozott hétvégén az Állami Operaház főigazgatói döntése. Ókovács Szilveszter utasítására félórás utasítására büfészünetet rendeltek el a Carmina Burana előadása közben. A karmester őrjöngött, és nem vezényli többet a darabot. A nézők némelyike az interneten nyomdafestéket nem tűrő hangon fejezte ki a véleményét a dologról. Minderre azért volt szükség, mert az Állami Operaház több bevételt akar termelni. Eközben két szakszervezet is 30 százalékos béremelést követelve márciusban sztrájkba hívja a dolgozóit.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés