ACNEWS

Botrány az Operaházban: sztrájk lesz az emberi bánásmódért

Sztrájkoltak is meg nem is az Operaház dolgozói Fotó: Wikipedia
Sztrájkoltak is meg nem is az Operaház dolgozói Fotó: Wikipedia
A két szakszervezet a társulati tagoknak tisztességes bánásmódot  és 30 százalékos béremelést és kollektív szerződés követel.
Hirdetés
Ad image

Március 19-én sztrájkba kezdenek a Magyar Állami Operaház két szakszervezetének tagjai. Egészen addig, amíg az Opera vezetése meg nem állapodik velük az idei béremelésről és a kollektív szerződésről.  Az ATV úgy tudja, az érdekvédelmi szervezetek tavaly júniusban fogalmazták meg a követeléseiket. Abban 30 százalékos béremelést, a kollektív szerződés megkötését és a társulati tagokkal való tisztességes bánásmódot kértek. Ókovács Szilveszter, az intézmény főigazgatója támogatta a követeléseiket, és levélben kért segítséget a béremeléshez a kulturális és innovációs minisztertől. Amiben a Lidl-ös és Aldis fizetéseket jelölte meg kívánatos célként – írta a Pénzcentrum..

Csakhogy Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár kerek-perec közölte, szó sem lehet ilyesmiről. „A kialakult helyzetet a létszámgazdálkodás és bérstruktúra eddigi felelőseként, a Magyar Állami Operaház első számú vezetőjének kell kezelnie, azzal együtt, hogy a jelenlegi helyzetben egy ilyen feladat valóban komoly kihívást jelent minden vezető számára” – írta válaszában Závogyán. 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés