ACNEWS

A büfé vette át az irányítást az Operaházban

Ókovács Szilveszter döntését se a közönség, se a szakma nem fogadja el Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Ókovács Szilveszter döntését se a közönség, se a szakma nem fogadja el Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Megdöbbentő indokkal mondott le Carmina Burana dirigálásáról Bogányi Tibor, az Operaház legendás karmestere.
Hirdetés
Ad image

„Mától kezdve az Operaház Carmina Burana produkcióját, a saját produkciónkat már nem dirigálom… – írta a karmester a Facebook oldalán. Majd így folytatta: -…Tegnap kaptam a Főigazgatói utasítást, miszerint a Carmina Burana előadást kettévágva, fél órás szünetet kell tartani, az Operaház büféjének bevétele növelése érdekében. Az 5 éve futó előadásokat már közel 70.000 ember látta – sikere töretlen – mai naptól kezdve a rendezői koncepcióval szemben pedig kettévágjuk az előadást!? Mindez a Nemzeti Operaházunk és kicsi országunk realitása ma. Ilyen formában nem tudom tovább vállalni a produkció dirigálását, az előadás nem felel meg a rendezői koncepciómnak!“

Ókovács Szilveszter reagált Bogányi Tibor karmester posztjára – írta a 444. Azt írta, szomorúan vette tudomásul Bogányi döntését, akinek köszöni az eddigi munkáját, a továbbiakhoz pedig minden jót kíván neki.

Mint azt az AcNews megírta, Március 19-én sztrájkba kezdenek a Magyar Állami Operaház két szakszervezetének tagjai. Ennek oka többek között az, hogy 30 százalékos béremelést követelnek. Amire Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár kerek-perec közölte, szó sem lehet ilyesmiről. Szerinte a kialakult helyzetet a Magyar Állami Operaház első számú vezetőjének kell kezelnie. Úgy tűnik ő most éppen ezt tette. Azonban a közönség már nem volt ilyen megértő a főigazgató döntése miatt. Bogdányi Tibor közösségi oldalán majdnem félezren szóltak hozzá a meghökkentő intézkedéshez. Szinte senki nem értett egyet az előadás megszakításával, se annak megdöbbentő indokával.

„Szerettük volna megnézni az előadást, de igazad van. Az ember nem a büfé miatt megy az Operaházba…” reagált a hírre Mihály és Katalin Finnországból.

„Az előadás fantasztikusan szép egyben!!! Megáll az ember esze, hogy minden fontosabb ennél!!„ – tette hozzá Katalin.

„..lehet a büfében kellene előadni…. Bocsi Tibor, de ez annyira nonszensz, hogy csak humorral lehet túlélni” – vélte Zoltán.

„2.000 forintért akkor sem veszek vizet , ha félórás szünet lesz” – zárta rövidre Dóra.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés