ACNEWS

Walpurgis – Ezt tedd ma éjjel, és teljesül a kívánságod

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Ma este lesz Walpurgis éjszakája, a boszorkányok egyik legfontosabb ünnepe. A magyar boszorkánymester elmondta, mit tehetünk ilyenkor.
Hirdetés
Ad image

A német és magyar néphiedelmek szerint a május 1-jére virradó éjszakán a boszorkányok az ördögökkel találkoznak. Sokan úgy gondolják, hogy a ma este mindenféle varázslatra alkalmas. Ennek az ünnepnek a gyökerei a 9. századig nyúlnak vissza.

Kevesen tudják, hogy a mai napig vannak olyanok, akik tartják ilyenkor a szokásokat. Az AcNewsnak Frabato boszorkánymester árulta el, hogy van egy bizonyos szertartás, amit bárki megtarthat ma este, a hatása pedig garantáltan nem marad el.

„Magyarországon is szoktuk tartani a Walpurgis éjjelét. Külön egyénileg, de csoportosan is lehet ünnepelni. Viszont a mai napig áldozni kell, hogy sikeres legyen az elkövetkezendő időszak”- kezdte lapunknak Frabato, aki elmondta az egyszerű szertartás menetét.

„Mindenképpen a tűzzel kapcsolatosnak kell lennie az áldozatnak. Ha egyénileg tartasz szertartást, gyújts gyertyát, egy papírra írd fel az öt pozitív szónál nem több mondatodat, ami a kívánságodat takarja. Ezután ezt el kell égetni. Sose fújd el a gyertyát! Az ujjadat vizezd be, majd úgy oltsd el a tüzet. Ezzel is bizonyítod a bátorságod a tűz isteneinek, hogy nem félsz tőlük… el tudod fojtani a lángot” – osztota meg velünk, majd áttért a csoportos szertartásra.

„Vannak akik, csoportosan tartják meg a szertartást. Ilyenkor nagy tüzet gyújtanak. A máglya köré pedig olyan köveket raknak, amik a kívánságokat tartalmazzák. Ez esetben nem oltják el a tüzet, hanem hagyják elégni, a tűz istenei így teljesítik aztán a kívánságokat”- mondta Frabato.

Régen persze máshogy mutattak be áldozatot.

„A korábbi időszakokban állatáldozatokat mutattak be. Nem vízzel, hanem vérrel oltották el a tüzet. Magyarországon kakast vagy birkát használtak. Az állatok vérét egy lábosba gyűjtötték össze, az állatokat pedig nem égették el, és nem is ették meg. Minél több vért locsoltak a tűzre, annál nagyobb tisztelettel adóztak az isteneknek.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés