ACNEWS

Váratlan fordulat: Putyin biztonságossá tette a világot

Vlagyimir Putyin / Fotó: Shutterstock
Vlagyimir Putyin / Fotó: Shutterstock
Vlagyimir Putyin háborúja annyira meggyengítette Oroszországot, hogy „nincs olyan állapotban, hogy a következő 10 évben fenyegetést jelentsen”.
Hirdetés
Ad image

Legalábbis Sean Bell légi altábornagy így véli. A nyugalmazott brit védelmi főnök szerint Vlagyimir Putyin ukrajnai inváziója „biztonságosabbá” tette a világot.

Amikor az orosz elnök 2022. február 24-én először küldött tankokat a határon túlra, a Kreml vezetői úgy gondolták, hogy Kijev napokon vagy heteken belül elesik.

De két évvel később a háború még mindig dúl. Az ukrán fegyveres erők legfrissebb becslései 462 980-ra teszik az elvesztett orosz katonák számát. Továbbá 26 hadihajót, 348 repülőgépet, 325 helikoptert, 7 255 harckocsit és 13 942 páncélozott személyszállító járművet.

Ennek eredményeként egy újabb nyugalmazott szakértő, Sean Bell légi marsall-helyettes ios megnyilatkozott, ő úgy véli, hogy Putyin úgynevezett „különleges katonai művelete” azt jelenti, hogy Oroszország már nem jelent olyan fenyegetést Európára, mint korábban.

„A világ paradox módon biztonságosabbá vált, mióta Oroszország megszállta Ukrajnát… Aggódtunk Oroszország katonai képességei miatt – de most Oroszország nincs olyan állapotban, hogy a következő 10 évben fenyegetést jelentsen Európára” – idézi őt a Daily Star.

Hozzátette: „Egyáltalán nem állunk a harmadik világháború küszöbén. A gázai háborúnak is vége lesz. Nyilvánvaló, hogy senki sem akarja, hogy ez eszkalálódjon… Az Oroszország és Ukrajna közötti háború is véget ér”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés