ACNEWS

Egy Csepp Egészségnap vasárnap a Millenárison

Ingyenes szűrővizsgálatokkal és tanácsadással várják az Egy Csepp Egészségnapra az érdeklődőket vasárnap, a diabétesz világnapján a budapesti Millenáris parkban - közölte a szervező Egy Csepp Figyelem Alapítvány hétfőn az MTI-vel.

   

Hirdetés
Ad image

Ingyenes szűrővizsgálatokkal és tanácsadással várják az Egy Csepp Egészségnapra az érdeklődőket vasárnap, a diabétesz világnapján a budapesti Millenáris parkban – közölte a szervező Egy Csepp Figyelem Alapítvány hétfőn az MTI-vel.

   

A közlemény szerint hétfőn kezdődött az alapítvány egyhetes eseménysorozata, az Egy Csepp Egészségfeszt online tanácsadásokkal, webinárokkal, szerdától, délutánonként pedig ingyenes szűrővizsgálatokkal a MOM Parkban.
A programfolyam vasárnap az Egy Csepp Egészségnappal zárul a Millenáris parkban, ahol az ingyenes szűrővizsgálatok és tanácsadások mellett gyermekprogramokkal, játokkal is várják a szervezők a látogatókat. Egyebek mellett olyan szűrővizsgálatokra lesz lehetőség 9 és 18 óra között, mint vérnyomás-, vércukorszint- és véroxigénszint-mérés, fogászati szűrés, hallásvizsgálat, tápláltsági szűrés, de diabetológiai, táplálkozási és Covid-tanácsadásban is részesülhet bárki.
A szűrővizsgálatokra regisztrálók között a szervezők nyereményeket sorsolnak ki.
A diabétesz világnap alkalmából a cukorbeteg klubtalálkozón előadások, tanácsadások várják az érdeklődőket. A Diabétesz Sétát, amelyet Erős Antónia médiaszemélyiség vezet, vasárnap kétszer tartják meg: 12, majd 15 órakor. A sétával az alapítvány arra hívja fel a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgással mindenki sokat tehet a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért és a szövődmények kialakulásának elkerüléséért, késleltetésért, valamint, hogy a sport a cukorbetegek számára az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti.
Az alapítvány a Magyar Természetjáró Szövetséggel együtt Kék Kör Túra elnevezéssel közösségi kihívást indított. A Millenárison egy gyaloglópadon sétálhatnak a látogatók, hogy gyűjtsék a kilométereket: a megtett kilométereket vasárnap este összesítik, a cél az Országos Kékkör távjának, a 2550 kilométernek a megtétele. A játékba online is bárki csatlakozhat, és a résztvevők között nyereményeket sorsolnak ki.
A rendezvény ingyenes, de online vagy helyi regisztrációhoz kötött és védettségi igazolvánnyal vagy 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel látogatható.
A programok támogatója Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés