ACNEWS

Ekkortól olthatják a magyar gyerekeket

Az is kiderült, mennyit kaphatnak a vakcinából a kicsik.

Hirdetés
Ad image

Az is kiderült, mennyit kaphatnak a vakcinából a kicsik.

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete úgy tudja, a felnőtt dózis harmadát kaphatják az 5 és 11 év közötti gyerekek Európában, csakúgy mint az USA-ban és Izraelben.

Az Egyesült Államokban már megkezdték az 5–11 éves korosztály oltását, Izraelben pedig most adták meg rá az engedélyt. Ahhoz, hogy a vakcinát Magyarországon is be lehessen adatni a kisgyerekeknek, az EMA engedélye kell.

Az RTL Híradó emlékeztet, hogy Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a múlt héten azt mondta a Kormányinfón, ha lesz pozitív európai és magyar gyógyszerhatósági döntés, akkor a magyar kormány is engedélyezi ezen korosztály oltását.

A Pfizer oltóanyaggyártó már benyújtotta a koronavírus elleni vakcinájának európai engedélyezési kérelmét, és a Házi Gyermekorvosok Egyesületénél úgy tudják – nem hivatalosan –, hogy hetek múlva meg is lehet az engedély. A kicsik a felnőtt dózis egyharmadát kaphatják.

Az EMA megerősítette az RTL Híradó információit, miszerint vizsgálják a Pfizer kérelmét, és ha nem kell közben valamelyik dokumentumot pótolni, akkor decemberben döntés születhet a jóváhagyásról.

A portálnak nyilatkozó Jakab Ferenc virológus szerint semmi nem rosszabb a koronavírus-fertőzésnél, a delta variáns pedig rájuk is lehet veszélyes, ezért a kisebb gyerekeket is mielőbb oltatni kell.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés