ACNEWS

Elárverezik a repülőtéren elhagyott poggyászokat?

fotó: illusztráció / pixabay
fotó: illusztráció / pixabay
Több repülőtér is figyelmeztetést adott ki, hogy visszaélnek a nevükkel és az oldalaik cégjelzésével.
Hirdetés
Ad image

Internetes csalók azt állítják a Facebookon, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér alig 800 forintért elárverezi a reptéren felejtett csomagokat – írja a Telex. Ez azonban nem igaz. Hasonló átveréssel a világ más részein is egyre gyakrabban lehet találkozni. Többek között figyelmeztetést adott ki a dublini és az auklandi repülőtér is.

A csalók megpróbálják becsapni a gyanútlan áldozatokat olyan oldalak felhasználásval, amelyek állítólag a repülőtérrel állnak kapcsolatban. Van, ahol azzal hitegetik az embereket, hogy a poggyászeladásból származó bevételt jótékony célra fordítják.

A hamis oldal, a logója miatt, egy gyanútlan felhasználónak még bizalomgerjesztő is lehet. Sőt, ha lejjebb görget, akkor olyan Facebook-bejegyzéseket láthat, amikben boldog vásárlók arról írnak, mekkora kincseket találtak az olcsón vett bőröndökben, és ehhez még képeket is csatolnak. A vásárláshoz ki kell töltetni egy kérdőívet, ami után kiderül, hogy a felhasználónak szerencséje van, pont megnyert egy elveszett poggyászt, aminek csak a szállítási költségét kell kifizetnie. Ha ezután például még banki adatát is megadja, számíthat arra, hogy nagyobb összegnek is búcsút mondhat. Azt tudni kell, hogy a repülőtéren hagyott, és azonosított poggyászokat a földi kiszolgálók kezelik és megpróbálják visszajuttatni a tulajdonosokhoz. Árverezésről, eladásról szó nincs.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés